Mahi marynowane cytrynowo-miodowe-mahi w / glazura

Mahi marynowane cytrynowo-miodowe-mahi w / glazura
Mahi marynowane cytryną i miodem-mahi W / glazura to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Na 8,48 zł / porcja, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 1. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 43g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 406 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, filety mahi mahi, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 68%, co jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Mahi Marynowane Cytrynowo-Miodowe-Mahi W / Glazura, Mahi-szaszłyki mahi z szynką, ananasem i imbirem-glazura sojowa, oraz Mahi Mahi Z Brązowo-Cukrową Glazurą Sojową.

Instrukcje

1
Motylek tnie filety mahi-mahi tak, aby nie były większe niż 1/3 do 1/2 cala (80 do 125 mm) thick.In mała miska połączyć ocet winny czerwony, miód, czosnek, i sos hoisin. Mieszać do uzyskania jednolitego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Mahi MahiFilety Mahi Mahi
1 łyżka Plus 1 łyżeczka Soli Koszernej, Dodatkowo Do Przyprawiania Mięsa1 łyżka Plus 1 łyżeczka Soli Koszernej, Dodatkowo Do Przyprawiania Mięsa
4 Uncje Groszku śnieżnego, Przyciętego I Przekrojonego Na Pół4 Uncje Groszku śnieżnego, Przyciętego I Przekrojonego Na Pół
2 łyżki świeżo Posiekanej Zielonej Cebulki2 łyżki świeżo Posiekanej Zielonej Cebulki
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony W Kostkę Ser Provolone (1/2 Cala)Pokrojony W Kostkę Ser Provolone (1/2 Cala)
2
Umieść rybę i sos w dużym worku i marynuj w lodówce nie dłużej niż 20 minut, upewniając się, że filety są równomiernie pokryte. * Marynowanie dłużej niż 20 minut zacznie rozkładać białka w rybach. Zaufaj mi, chcesz tego uniknąć.Po zakończeniu marynowania filetów wyjąć je z worka i odstawić na chwilę. Zamów marynatę w torbie lub małej misce, użyjesz jej później.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Drobno Zmielone Orzeszki ZiemneDrobno Zmielone Orzeszki Ziemne
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony W Kostkę Ser Provolone (1/2 Cala)Pokrojony W Kostkę Ser Provolone (1/2 Cala)
3
Podgrzej średniej wielkości patelnię lub wok na średnim ogniu przez 30 sekund (lub do momentu, gdy kropla wody natychmiast zagotuje się po dodaniu do patelni).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Plus 3/4 Szklanki Cukru, Podzielone1 łyżeczka Plus 3/4 Szklanki Cukru, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekane Orzechy Pekan PLANTERS®Drobno Posiekane Orzechy Pekan PLANTERS®
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
4
Dodać oliwę z oliwek i zalać patelnię evenly.As jak tylko patelnia jest gorąca i pokryta dodać filety. Następnie posypać połowę soli, czarny pieprz, i imbir w proszku na filety, upewniając się, aby pokryć jak najwięcej mięsa, jak to możliwe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir W ProszkuImbir W Proszku
Pokrojona W Kostkę Zielona PaprykaPokrojona W Kostkę Zielona Papryka
1 średnia Czerwona Cebula, Pokrojona W Cienkie Plasterki1 średnia Czerwona Cebula, Pokrojona W Cienkie Plasterki
Podwójny Stek Z Antrykotu NowojorskiegoPodwójny Stek Z Antrykotu Nowojorskiego
2 łyżki Wody, Plus Dodatkowa Ilość W Razie Potrzeby2 łyżki Wody, Plus Dodatkowa Ilość W Razie Potrzeby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekane Orzechy Pekan PLANTERS®Drobno Posiekane Orzechy Pekan PLANTERS®
5
Niech filety gotować bez zakłóceń przez około 30 sekund lub aż zauważysz krawędzie mięsa zaczynają wybielić.Gotuj filety, aż ich spód zacznie się karmelizować i zmieni kolor na jasny złoty( 1-2 minuty); Odwróć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podwójny Stek Z Antrykotu NowojorskiegoPodwójny Stek Z Antrykotu Nowojorskiego
6
Posypać filety pozostałą solą, czarnym pieprzem i imbirem w proszku i kontynuować gotowanie, aż z każdej strony będzie złoty i każdy filet płatki (2-4 minut, w zależności od grubości).
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir W ProszkuImbir W Proszku
Pokrojona W Kostkę Zielona PaprykaPokrojona W Kostkę Zielona Papryka
2 łyżki Wody, Plus Dodatkowa Ilość W Razie Potrzeby2 łyżki Wody, Plus Dodatkowa Ilość W Razie Potrzeby
7
Filety wyjąć na talerz i przykryć.
8
Dodaj zarezerwowaną marynatę do patelni i gotuj na małym ogniu, aż uzyskana glazura zmieni kolor na złoty (1-3 minuty). * Upewnij się, że zeskrobujesz dno patelni, aby dodać krople filetów do glazury.Łyżka glazury na każdym filecie i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekane Orzechy Pekan PLANTERS®Drobno Posiekane Orzechy Pekan PLANTERS®

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Caposaldo Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia29
Magazyn