Mahi marynowane cytrynowo-miodowe-mahi w / glazura
Mahi marynowane cytryną i miodem-mahi W / glazura to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Na 8,48 zł / porcja, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 1. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 43g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 406 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, filety mahi mahi, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 68%, co jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Mahi Marynowane Cytrynowo-Miodowe-Mahi W / Glazura, Mahi-szaszłyki mahi z szynką, ananasem i imbirem-glazura sojowa, oraz Mahi Mahi Z Brązowo-Cukrową Glazurą Sojową.
Instrukcje
Motylek tnie filety mahi-mahi tak, aby nie były większe niż 1/3 do 1/2 cala (80 do 125 mm) thick.In mała miska połączyć ocet winny czerwony, miód, czosnek, i sos hoisin. Mieszać do uzyskania jednolitego.
Umieść rybę i sos w dużym worku i marynuj w lodówce nie dłużej niż 20 minut, upewniając się, że filety są równomiernie pokryte. * Marynowanie dłużej niż 20 minut zacznie rozkładać białka w rybach. Zaufaj mi, chcesz tego uniknąć.Po zakończeniu marynowania filetów wyjąć je z worka i odstawić na chwilę. Zamów marynatę w torbie lub małej misce, użyjesz jej później.
Podgrzej średniej wielkości patelnię lub wok na średnim ogniu przez 30 sekund (lub do momentu, gdy kropla wody natychmiast zagotuje się po dodaniu do patelni).
Dodać oliwę z oliwek i zalać patelnię evenly.As jak tylko patelnia jest gorąca i pokryta dodać filety. Następnie posypać połowę soli, czarny pieprz, i imbir w proszku na filety, upewniając się, aby pokryć jak najwięcej mięsa, jak to możliwe.
Niech filety gotować bez zakłóceń przez około 30 sekund lub aż zauważysz krawędzie mięsa zaczynają wybielić.Gotuj filety, aż ich spód zacznie się karmelizować i zmieni kolor na jasny złoty( 1-2 minuty); Odwróć.
Posypać filety pozostałą solą, czarnym pieprzem i imbirem w proszku i kontynuować gotowanie, aż z każdej strony będzie złoty i każdy filet płatki (2-4 minut, w zależności od grubości).
Filety wyjąć na talerz i przykryć.
Dodaj zarezerwowaną marynatę do patelni i gotuj na małym ogniu, aż uzyskana glazura zmieni kolor na złoty (1-3 minuty). * Upewnij się, że zeskrobujesz dno patelni, aby dodać krople filetów do glazury.Łyżka glazury na każdym filecie i podawać.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Caposaldo Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.