Mahi Mahi ze szparagami i sosem migdałowym
Mahi Mahi ze szparagami i sosem migdałowym trwa z grubsza 30 minut od początku do końca. Ten przepis zawiera 4 porcje z 321 kalorii, 38g białka, oraz 15g tłuszczu każdy. Za 8,04 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork ma 6 fanów. Jeśli masz pod ręką sok z cytryny, szparagi, filety mahi mahi i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne dieta. Niewiele osób naprawdę lubiło to danie główne. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia wynik spoonacular 95%, co jest wybitne. Podobne przepisy to Migdałowo-tymiankowe Mahi Mahi z cytrynowym sosem Chardonnay, Migdałowo-tymiankowe Mahi Mahi z cytrynowym sosem Chardonnay, oraz Migdałowo-tymiankowe Mahi Mahi z cytrynowym sosem Chardonnay.
Instrukcje
Rozłóż migdały na blasze do pieczenia i podsmaż, często mieszając, na złoty kolor, 2 do 3 minut.
Połącz prażone migdały, 2 łyżki oliwy z oliwek, sok z cytryny, miód, musztardę, 1/4 szklanki wody, 1/4 łyżeczki soli i pieprzu do smaku w blenderze i zmiksuj na gładką masę.
Przełóż do miski i dodaj pietruszkę.
Wrzuć szparagi z pozostałą 1 łyżką oliwy z oliwek, 1 łyżką wody, skórką z cytryny oraz solą i pieprzem do smaku na tej samej blasze do pieczenia.
Rozłóż w jednej warstwie i podsmaż, aż szparagi będą jasnozielone i chrupiące, około 4 minut.
Przełóż na talerz i trzymaj w cieple.
Posyp rybę po 1/4 łyżeczki soli i pieprzu i ułóż na tej samej blasze do pieczenia, zaokrągloną stroną do dołu; smażyć, aż będzie nieprzezroczysty, około 3 minut. Obróć filety, posmaruj odrobiną sosu migdałowego i kontynuuj pieczenie, aż będą twarde i ugotowane, jeszcze 3 do 5 minut. Rybę i szparagi podzielić na talerze i polać pozostałym sosem migdałowym.
Zdjęcia Antonis Achilleos
Polecane wino: Pinot Noir, Pinot Grigio, Gruener Veltliner
Mahi Mahi w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno jest wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Chrupiące białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Piwnice Dragonette Sta. Rita Hills Pinot Noir z oceną 4,8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 45 dolarów za butelkę.
![Dragonette Cellars Sta. Rita Hills Pinot Noir]()
Dragonette Cellars Sta. Rita Hills Pinot Noir
Rok 2016 był kolejnym z serii wspaniałych roczników w Santa Barbara. Mieliśmy kolejny wczesny budbreak i (w przeciwieństwie do 2015) idealną pogodę podczas Setu, co pozwoliło na mocne, zrównoważone zbiory. Maj, Czerwiec i Lipiec były dość ciepłe, a dojrzewanie było dość szybkie; jednak Nietypowo chłodny sierpień znacznie spowolnił winorośl. Dla winiarza było to prawie idealne, ponieważ winogrona były w stanie zakończyć dojrzewanie powoli, bez skoków ciepła, a winogrona zachowały doskonałą kwasowość. W ciągu serii chłodnych poranków wybraliśmy każdy blok z niemal idealną dojrzałością i równowagą. Wina wydają się mieć wspaniały owocowy charakter, świeżą kwasowość i taninową strukturę oraz solidną głębokość.