Mahi-Mahi z pomarańczami i oliwkami

Mahi-Mahi z pomarańczami i oliwkami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj smażonego Mahi-Mahi z pomarańczami i oliwkami. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 290 kalorii, 33g białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 6,23 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie dieta. Jeśli masz masło, skórkę pomarańczową, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać skórkę pomarańczową, możesz podążać za tym daniem głównym z Migdałowy Drobiazg Ze Świeżych Jagód jako deser. 9 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 67%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Mahi-Mahi z pomarańczami i oliwkami, Mahi-Mahi z pomarańczami i oliwkami, oraz Smażone Mahi Mahi z grillowaną salsą Mango-ananasową, Zielonym ryżem i czarną fasolą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Umieść rybę w płytkiej misce lub szklanym naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do PieczeniaSzklana Patelnia Do Pieczenia
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Skropić 1 łyżką oleju, posypać skórką pomarańczową i zalać sokiem; obrócić do okrycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
SokSok
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
4
Roztopić masło z 1 łyżką oleju w dużej patelni odpornej na przywieranie na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Rybę wyjąć z marynaty, zastrzegając marynatę; posypać solą i pieprzem. Gotować ryby do jasnobrązowego, o 3 protokół. Odwrócić rybę; dodać szalotkę. Gotować 1 minutę. Szafran wymieszać z marynatą; zalać marynatą rybą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
MarynataMarynata
SzafranSzafran
SzalotkaSzalotka
RybyRyby
6
Dodać oliwki i połowę pomarańczowych segmentów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
OliwkiOliwki
7
Przenieść patelnię do piekarnika; pieczone ryby aż gotowane przez, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
PiekarnikPiekarnik
8
Rybę przełożyć na talerz; wierzch z pozostałymi pomarańczowymi segmentami. SOS łyżka z pomarańczy i oliwek wokół ryby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
PomarańczowyPomarańczowy
OliwkiOliwki
SOSSOS
RybyRyby
9
Posypać bazylią i szczypiorkiem i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzczypiorekSzczypiorek
BazyliaBazylia
10
Dane Żywieniowe
11
Zobacz pełną analizę danych żywieniowych tego przepisu "

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Mark West Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Mark West Pinot Grigio
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia17
Magazyn