Mahi-Mahi z pomarańczami i oliwkami

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj smażonego Mahi-Mahi z pomarańczami i oliwkami. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 290 kalorii, 33g białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 6,23 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie dieta. Jeśli masz masło, skórkę pomarańczową, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać skórkę pomarańczową, możesz podążać za tym daniem głównym z Migdałowy Drobiazg Ze Świeżych Jagód jako deser. 9 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 67%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Mahi-Mahi z pomarańczami i oliwkami, Mahi-Mahi z pomarańczami i oliwkami, oraz Smażone Mahi Mahi z grillowaną salsą Mango-ananasową, Zielonym ryżem i czarną fasolą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Umieść rybę w płytkiej misce lub szklanym naczyniu do pieczenia.
Skropić 1 łyżką oleju, posypać skórką pomarańczową i zalać sokiem; obrócić do okrycia.
Roztopić masło z 1 łyżką oleju w dużej patelni odpornej na przywieranie na dużym ogniu.
Rybę wyjąć z marynaty, zastrzegając marynatę; posypać solą i pieprzem. Gotować ryby do jasnobrązowego, o 3 protokół. Odwrócić rybę; dodać szalotkę. Gotować 1 minutę. Szafran wymieszać z marynatą; zalać marynatą rybą.
Dodać oliwki i połowę pomarańczowych segmentów.
Przenieść patelnię do piekarnika; pieczone ryby aż gotowane przez, o 6 protokół.
Rybę przełożyć na talerz; wierzch z pozostałymi pomarańczowymi segmentami. SOS łyżka z pomarańczy i oliwek wokół ryby.
Posypać bazylią i szczypiorkiem i podawać.
Zobacz pełną analizę danych żywieniowych tego przepisu "
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Mark West Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Mark West Pinot Grigio]()
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.