Mahi-Mahi z pomarańczami i oliwkami

Smażone mahi-Mahi z pomarańczami i oliwkami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i pescatariański przepis ma 290 kalorii, 33g białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 6,23 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 14 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz oliwę z oliwek, bazylię, sok pomarańczowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać pomarańcze, można śledzić to danie główne z Krem miodowy z krewnymi pomarańczami i kandyzowaną cytryną jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Mahi-Mahi z pomarańczami i oliwkami, Smażone Mahi Mahi z grillowaną salsą Mango-ananasową, Zielonym ryżem i czarną fasolą, oraz Smażone Mahi-Mahi z szafranowym Risotto i sosem Mango.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Umieść rybę w płytkiej misce lub szklanym naczyniu do pieczenia.
Skropić 1 łyżką oleju, posypać skórką pomarańczową i zalać sokiem; obrócić do okrycia. Roztopić masło z 1 łyżką oleju w dużej patelni odpornej na przywieranie na dużym ogniu.
Rybę wyjąć z marynaty, zastrzegając marynatę; posypać solą i pieprzem. Gotować ryby do jasnobrązowego, o 3 protokół. Odwrócić rybę; dodać szalotkę. Gotować 1 minutę. Szafran wymieszać z marynatą; zalać marynatą rybą.
Dodać oliwki i połowę pomarańczowych segmentów.
Przenieść patelnię do piekarnika; pieczone ryby aż gotowane przez, o 6 protokół.
Rybę przełożyć na talerz; wierzch z pozostałymi pomarańczowymi segmentami. SOS łyżka z pomarańczy i oliwek wokół ryby.
Posypać bazylią i szczypiorkiem i podawać.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryby można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Caposaldo Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 10 dolarów.
![Caposaldo Pinot Grigio]()
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.