Mahi Mahi z mango-waniliowym Coulis

Mahi Mahi z mango-waniliowym Coulis może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 278 kalorii, 22g białka, oraz 17g tłuszczu. Na $5.6 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Mieszanka pieprzu, pieprzu, filetów halibuta i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. 6 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Smażone Mahi Mahi z grillowaną salsą Mango-ananasową, Zielonym ryżem i czarną fasolą, z książki kucharskiej Jillian Michaels Master Your Metabolism: pikantne Mahi Mahi i Tacos z rybami z Mango, oraz Steki Mahi Mahi z Salsanem Mango i Curry kuskus.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Połącz mango, sok pomarańczowy, 1/4 szklanki wody, imbir, sól i pieprz w blenderze. Zmiksować na gładką masę i przelać do małego rondla.
Fasolę wanilii przeciąć na pół wzdłuż i zeskrobać nasiona do rondla za pomocą noża do parowania.
Dodaj puste strąki wanilii. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, o 6 protokół.
Usunąć i wyrzucić strąki wanilii.
Ubić masło na gładką masę.
Rozgrzać masło i olej na średnim ogniu w 12-calowej patelni nonstick.
Posypać rybę solą i pieprzem z obu stron. Gotować ryby, aż ryby płatki łatwo widelcem, 6 do 8 minut z każdej strony.
Ułóż rybę na talerzu i łyżkę coulis na górze.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Maysaran Arsheen Pinot Gris z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
![Maysara Arsheen Pinot Gris]()
Maysara Arsheen Pinot Gris
Jasny wyraz owoców z przodu, witając podniebienie nutami ściętej trawy w ciepły dzień. Wino jest zakotwiczone rześką kwasowością, ale nie tak bardzo, aby obezwładnić ulotną słodycz, która pozostawia uśmiech. Arsheen ma inteligentny, orzeźwiający charakter, który nada klarowności szeregowi przetworów z ryb, drobiu i wieprzowiny.