Magiczne Kaboby z tuńczykiem Houdini z ananasową glazurą

Magiczne Kaboby z tuńczykiem Houdini z ananasową glazurą
Magiczne Kaboby Houdini z tuńczykiem z ananasową glazurą to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja zawiera 18620 kalorii, 2975g białka, oraz 628g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $437.9 za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz habanero, paprykę, sok ananasowy i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć brązowy cukier można śledzić to danie główne z Brązowo-cukrowe babeczki z brązowo-maślaną glazurą jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Przyprawiony Tuńczyk Z Glazurą Ananasową, Burgery z tuńczykiem z glazurą ananasowo-musztardową i zielonym Chile-pikle Relish, oraz Burgery Houdini dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pierwsze 12 składników-szalotki przez cynamon-przełożyć do blendera i puree.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Zalać marynatą do plastikowej torebki, a następnie dodać tuńczyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokroić Na Paski O Grubości 1/2 CalaPokroić Na Paski O Grubości 1/2 Cala
3
Włóż torebkę, dobrze uszczelnioną, do lodówki na 2-6 godzin, obracając co jakiś czas, aby równomiernie rozprowadzić marynatę.Jeśli używasz drewnianych szaszłyków, przykryj je wodą w płytkim naczyniu i odstaw na 2 hours.In garnek wrzącej wody, blanszować paprykę, cukinię i cebulę przez 1-2 minuty w zależności od wielkości plastrów.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Funty Dużych Krewetek, Obrane I Pozbawione żył, Z Pozostawionymi Ogonkami2 Funty Dużych Krewetek, Obrane I Pozbawione żył, Z Pozostawionymi Ogonkami
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
4
Odcedzić i osuszyć.Dodać ananas glazury umieszczając sok ananasowy, sok z cytryny, imbir, chili, soja, miód i kolendra w rondlu. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć do średnio niskiego, gotując, aż mieszanina zostanie zmniejszona o połowę. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Procent Tequili BlancoProcent Tequili Blanco
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
5
Wyjąć tuńczyka z lodówki i odsączyć marynatę.Na metalowych lub drewnianych szaszłykach naprzemiennie nawlecz składniki: plasterek cebuli, tuńczyka, ananasa, papryki, cukinii itp. lub w dowolnej kolejności, która Ci się podoba.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Funty Dużych Krewetek, Obrane I Pozbawione żył, Z Pozostawionymi Ogonkami2 Funty Dużych Krewetek, Obrane I Pozbawione żył, Z Pozostawionymi Ogonkami
6
Rozgrzej grill do średniej wysokości i gotuj kabobs przez około 6-8 minut, obracając raz. Używaj ananasowej glazury często szczotkować kaboby jako gotowanie i mżeć wszelkie pozostałe na talerzach.
Składniki, których będziesz potrzebować
średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)

Składniki

51kilogramyświeży tuńczyk Ahi, pokrojony w kostkę 1,5 calaświeży tuńczyk Ahi, pokrojony w kostkę 1,5 cala1porcja startego parmezanu6 średnich gruszek Bartlett lub D'Anjou6 średnich gruszek Bartlett lub D'Anjou2Spód: okruszki z herbatników grahamkolendra, mielonakolendra, mielona3Spód: okruszki z herbatników grahamposiekana kolendraposiekana kolendra1warzywo (np. szpinak)suszony tymianek, pokruszonysuszony tymianek, pokruszony1ząbek czosnku, mielonyząbek czosnku, mielony1porcja startego parmezanuimbir mielonyimbir mielony2warzywo (np. szpinak)ziele angielskie mieloneziele angielskie mielone1warzywo (np. szpinak)cynamon mielonycynamon mielony1scotch bonnet peppers (noś gumowe rękawiczki lub użyj plastikowych torebek na kanapki, aby chronić dłonie przed lotnymi olejami.) lub 1 pieprz habanero, wysiewany i mielony (noś gumowe rękawice lub użyj plastikowych torebek na kanapki, aby chronić dłonie przed lotnymi olejami.)scotch bonnet peppers (noś gumowe rękawiczki lub użyj plastikowych torebek na kanapki, aby chronić dłonie przed lotnymi olejami.) lub 1 pieprz habanero, wysiewany i mielony (noś gumowe rękawice lub użyj plastikowych torebek na kanapki, aby chronić dłonie przed lotnymi olejami.)3Spód: okruszki z herbatników graham1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1porcja startego parmezanuświeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny5Spód: okruszki z herbatników grahamkrewetki, ogon, usunięte skorupy, oczyszczonekrewetki, ogon, usunięte skorupy, oczyszczone1porcja startego parmezanusteki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu1świeży ananas, obrany, obrany i pokrojony w kostkę 1 calaświeży ananas, obrany, obrany i pokrojony w kostkę 1 cala1581 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweprocent tequili blancoprocent tequili blanco1czerwona papryka, pokrojona w kostkę 1 calaczerwona papryka, pokrojona w kostkę 1 cala1czerwona cebula, pokrojona w plasterki o grubości 1/2 cala i poćwiartowanaczerwona cebula, pokrojona w plasterki o grubości 1/2 cala i poćwiartowana2warzywo (np. szpinak)plus 2 łyżki lodowatej wodyplus 2 łyżki lodowatej wody2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno posiekana szalotkadrobno posiekana szalotka0scotch bonnet pepper, posiekany i drobno posiekany (opcjonalnie)scotch bonnet pepper, posiekany i drobno posiekany (opcjonalnie)1porcja startego parmezanupieczeń z polędwicy wieprzowej, przyciętapieczeń z polędwicy wieprzowej, przycięta2Spód: okruszki z herbatników grahampieczeń z polędwicy wieprzowej, przyciętapieczeń z polędwicy wieprzowej, przycięta2smallscukinia, pokroić w plasterki 1/2 calacukinia, pokroić w plasterki 1/2 cala

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować Raymond R Collection Merlot. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 4.1 z 5 gwiazdek i ceną około 12 dolarów za butelkę.
Raymond R Collection Merlot
Raymond R Collection Merlot
Merlot wypełnia usta gładkimi smakami wiśni, malin i śliwek wraz z nutami ziemi i przypraw w pysznym wykończeniu waniliowym. Pełny, ale przystępny, z dobrą równowagą kwasu i tanin. Połącz z czymkolwiek, od grillowanego łososia, polędwicy wieprzowej, kurczaka z grilla i żeberek po Tajskie czerwone curry lub Marokański tagine.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn