Madera - duszony Indyk ze smażonym farszem szałwiowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj duszonego indyka z Maderą ze smażonym farszem z szałwii. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 701g białka, 201g tłuszczu, oraz w sumie 5025 kalorii. Ten przepis służy 12. Na 14,87 zł / porcja, ten przepis okładki 72% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz bagietki, porzeczki, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć gruszki bosc można śledzić to danie główne z Pudding ryżowy z lawendą i tartą gruszką Bosc jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 79%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Duszony faszerowany Indyk z sosem Madera, Indyczo-szałwiowy farsz kukurydziany, oraz Indyk z szałwii solonej z farszem grzybowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Rozłóż pokrojony w kostkę chleb na 3 obramowanych blach do pieczenia i piec tylko do chrupiące, ale nie rumiane, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (około
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej Papryki
Posiekana Cebula (2 Cebule)
3
Ostudzić, a następnie przenieść do bardzo dużej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
4
W małym rondlu, doprowadzić 1/4 szklanki Madery na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Madera
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
5
Dodać porzeczki, zdjąć z ognia i ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Porzeczki
6
Na dużej patelni, roztopić 2 łyżki masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
7
Dodać liście szałwii w jednej warstwie i gotować na umiarkowanym ogniu, niezakłócony, aż lekko rumiane na dnie, o 2 protokół. Za pomocą szczypiec, włączyć każdy liść i gotować, aż chrupiące i brązowy, o 1 minutę dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Gałązki Rozmarynu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
8
Przełożyć na talerz do ostygnięcia, a następnie grubo pokruszyć.
9
Dodaj do miski z chlebem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
10
Na tej samej patelni roztopić 2 łyżki masła w 2 łyżkach oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
11
Dodać plasterki czosnku i gotować na małym ogniu, potrząsając patelnię kilka razy, aż złoty kolor, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
12
Dodać prosciutto i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż dopiero zacznie brązowieć, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Prosciutto
13
Zeskrobać do miski z chlebem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
14
W pozostałych 2 łyżkach oliwy rozpuścić 1 łyżkę masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
15
Dodać cebulę, doprawić solą i pieprzem i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu przez 3 minuty. Zmniejszyć ogień do niskiej; gotować, aż zmięknie, 20 protokół. Zeskrobać cebulę i tłuszcz do miski z chlebem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
16
Dodać gruszki i porzeczki płynem do namaczania. Doprawić solą i pieprzem i dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Porzeczki
Połówki Gruszek W Syropie
17
W średniej misce ubić jajka z 3 szklankami wywaru; dodać do farszu i dobrze wymieszać. Luźno napełnij główną jamę indyka około 8 filiżankami farszu. Wypełnij jamę szyi około 2 filiżanek farszu i włóż dodatkową skórę pod spodem lub zabezpiecz wykałaczkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Olej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
Cukierki Peachie-o
18
Pozostały farsz rozłóż w masłowym dużym naczyniu do pieczenia i włóż do lodówki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
Funtów Jeżyn (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej
19
Rozgrzej piekarnik do 42
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
20
Ustawić indyka na dużej patelni do pieczenia. Natrzeć indyka z pozostałymi 4 łyżkami masła i doprawić solą i pieprzem. Złóż końcówki skrzydeł pod tak, aby indyk siedział prosto.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, Odsączona
21
Dodać 2 filiżanki Madery i 1 filiżankę wywaru na patelni i smażyć indyka przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Madera
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, Odsączona
22
Podsmaż indyka i zmniejsz temperaturę piekarnika do 35
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
23
Piecz indyka przez 1 godzinę, piecz go po 30 minutach. Indyka polewamy luźno folią i pieczemy 1 godzinę dłużej, fastrygując po 30 minutach. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 325 i piecz przez około 1 godzinę dłużej, czyli do momentu, gdy termometr włożony do wewnętrznej części uda zarejestruje 170, a farsz zarejestruje 16
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
Posiekana Cebula (2 Cebule)
24
Przełożyć ptaka na deskę do rzeźbienia i przykryć luźno folią.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
25
Zwiększ temperaturę piekarnika do 400 i piecz farsz w naczyniu do pieczenia przez 20 minut w górnej trzeciej części piekarnika lub aż do ogrzania i chrupiące na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej
Posiekana Cebula (2 Cebule)
26
W międzyczasie wlej soki na patelnię do dużej szklanej miarki. Odcedzić tłuszcz; dodać 3 łyżki tłuszczu do średniej miski i ubić mąkę.
Wlać soki z patelni do średniego rondla; dodać pozostałe 5 szklanek wywaru.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
28
1 szklankę masy wymieszać z pastą mączną, a następnie ubić mieszankę do rondla. Doprowadzić do wrzenia na umiarkowanie wysokim ogniu, stale ubijając, aż zgęstnieje. Dusić na małym ogniu, ubijając od czasu do czasu, aż nie pozostanie mączny smak, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Dodaj pozostałą 1 łyżkę Madery. SOS doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Madera
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
30
Przenieś się na rozgrzaną łódkę z sosem. Indyka pokroić i podawać z farszem i sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SOS Łódź
31
Zrób to: niegotowany farsz można schłodzić przez noc. Wypchaj indyka tuż przed pieczeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
32
Rekomendacja wina: delikatna czerwona mieszanka Bordeaux lub Napa Valley Cabernet będzie miała ściągające taniny, aby sprawdzić bogactwo tutaj. Wypróbuj Chteau Gruaud Larose z 1999 roku lub Napanook z 1999 roku.