Madeleines II
Need a deser wegetariański? Madeleines II może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 73 kalorie, 1G białka, oraz 4G tłuszczu. Na 9 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 24. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, mąkę, cukier cukierniczy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Madeleines, Madeleines, oraz Madeleines dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Tłuszcz i mąka 24 3-calowe formy Madeleine.
W średniej misce ubić jajka, waniliową i skórkę z cytryny za pomocą elektrycznego miksera na dużej prędkości przez 5 minut. Stopniowo uderzać w cukier cukierników. Beat przez 5 do 7 minut lub aż gruby i satiny.
Mąkę i proszek do pieczenia przesiać. Przesiać jedną czwartą mieszanki mąki na mieszaninę jaj, delikatnie złożyć. Złóż pozostałą mąkę o czwarte. Następnie złożyć roztopione i schłodzone masło. Łyżka ciasto do przygotowanych form, wypełniając 3/4 pełne.
Piec w temperaturze 375 stopni F (190 stopni C) przez 10 do 12 minut, aż krawędzie będą złote, a górna część sprężyny z powrotem. Schłodzić w foremkach na stojaku przez 1 minutę. Poluzuj ciasteczka nożem. Odwrócić ciasteczka na stojaku i ostudzić. Cukier przesiać na wierzch lub roztopić półsłodkie chipsy czekoladowe i zanurzyć końcówki w czekoladzie. Przechowywać w szczelnym pojemniku.