Madame Quiche ' s quiche au Fromage

Quiche Madame au Fromage może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 435 kalorii. Na 2,61 zł / porcja, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Jeśli masz gałkę muszkatołową-opcjonalnie, jajka, mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać gałkę muszkatołową, można śledzić to danie główne z Ciasto Z Gałką Muszkatołową jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Quiche Lorraine Au Fromage, Quiche z cukinią i kozim serem (Quiche de Courgettes au Chèvre), oraz Quiche Aux Asperges Et Saumon (Quiche Ze Szparagów I Łososia ) .
Instrukcje
Rozwałkuj ciasto, aby pasowało do szklanej lub metalowej płytki ciasta o grubości 10-1 / 2 cali (Nie Zdejmowane Dno). Zagniataj krawędzie, szturchnij dno widelcem lub czubkiem ostrego noża i umieść ciasto w zamrażarce na 30 minut. Rozgrzej piekarnik do 218°. wyłożyć ciasto folią aluminiową i ciężarami ciasta i piec w dolnej trzeciej części piekarnika, aż ciasto będzie złote na krawędziach, około 15 minut.
Wyjąć z piekarnika i wyjąć folię aluminiową i ciężarki do ciast. Powrót ciasto do piekarnika do pieczenia, aż dno jest złoty, dodatkowe 5 minut.
Wyjąć z piekarnika i rezerwy. W średniej wielkości misce ubij razem jajka, śmietanę i mleko, aż do całkowitego wymieszania. Doprawiamy solą i pieprzem, następnie dodajemy ser i mieszamy, aż się zmiksuje, mieszamy do wcześniej upieczonego ciasta i równomiernie rozprowadzamy ser na dnie ciasta.
Posyp wierzch gałką muszkatołową, jeśli użyłeś sera typu szwajcarskiego, i piecz w środku piekarnika, aż nadzienie będzie złote i nadmuchane i całkowicie upieczone, około 30 minut. Aby sprawdzić doneness, wstrząsnąć quiche-jeśli jest stały bez puli niegotowane nadzienie w środku, to jest zrobione. Możesz również wbić ostry nóż w środek nadzienia, a jeśli wyjdzie czysty, quiche zostanie upieczony.
Wyjmij quiche z piekarnika i podawaj natychmiast.
Aby zrobić quiche z boczkiem i serem (jeden z czytelników przypomniał mi, że Alzacja jest domem quiche, który zasługuje na swoją nazwę ma boczek, a nie szynka, w nim-szynka jest wariacją Normandii), usuń skórkę z 4 uncji dobrej jakości płyty boczku i pokroić go w grube plastry, a następnie pokroić plastry na pół, wzdłuż i w poprzek na plastry grubości 1/4 cala.
Umieść je na ciężkiej patelni na średnim ogniu i gotuj boczek, aż będzie chrupiący.
Odcedzić na talerzu pokrytym papierowym ręcznikiem i posypać wstępnie upieczonym ciastem przed dodaniem kremu.
Obierz i pokrój na pół średniej wielkości żółtą cebulę.
Pokroić w ćwiartki, a następnie pokroić cebulę na cienko. Stopić 1 łyżka masła na dnie ciężkiej patelni na średnim ogniu, dodać cebulę i wymieszać, doprawić lekko solą, przykryć, i gotować, aż cebula będzie bardzo miękka i półprzezroczysta, i tylko lekko rumiane na brzegach, 10-15 protokół.
Wyjmij je z ognia i rozłóż na wcześniej upieczonym cieście przed dodaniem kremu.
Polecane wino: Bordeaux, Szampan, Biały Bordowy
Francuski świetnie komponuje się z Bordeaux, szampanem i białym bordo. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Chateau Haut Gaudin Bordeaux Superieur z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczu. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Chateau Haut Gaudin Bordeaux Superieur]()
Chateau Haut Gaudin Bordeaux Superieur
Z ciemnym Rubinowym kolorem, to wino jest miękkie, wyrażające dużą elastyczność i elegancję, z owocowymi nutami, które przypominają dojrzałe winogrona. Krótko mówiąc, awino do każdego posiłku szczęśliwie. Ze względu na swoje główne cechy, świeżość i finezję zaleca się picie w ciągu 2 lub 3 lat.