Macho Tacos
Macho Tacos może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru dań głównych. Ten przepis zawiera 6 porcji z 499 kalorii, 32G białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Za $2.14 za porcję, ten przepis okładki 22% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 35 minut. Mieszanka pomidorów, proszku czosnkowego, tortilli z mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to przyjazny dla budżetu przepis dla fanów meksykańskiego jedzenia. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 53%, który jest solidny. Spróbuj Macho Burritos, Macho Gazpacho, oraz Macho Nachos dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Jeśli nie używasz kuchenki mikrofalowej do podgrzewania muszli taco, Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Ustaw dużą patelnię na dużym ogniu.
Dodaj mieloną wołowinę i gotuj, rozbijając grzbietem szpatułki, aż dobrze się zrumieni, 7 do 8 minut.
Dodaj czosnek w proszku, cebulę w proszku, paprykę, czarny pieprz, cayenne, chili w proszku, sól i 1/2 szklanki wody. Doprowadź mieszaninę do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż odparuje duża, ale nie cała ciecz.
Podgrzej nieprzywierającą patelnię na średnim ogniu i lekko spryskaj sprayem do gotowania.
Podgrzej jedną tortillę z mąki na raz, z obu stron, aż będzie puszysta i lekko brązowa.
Podgrzej muszle taco w kuchence mikrofalowej lub piekarniku.
Aby złożyć tacos, połóż tortillę z mąki na talerzu i posmaruj ją ciepłą smażoną fasolą.
Umieść kukurydzianą skorupkę taco na wierzchu, podnieś obie strony tortilli, aby owinąć skorupkę taco i "przyklej" tortillę do skorupki. Zgarnij mieloną wołowinę do skorupki taco i posyp serem Cheddar.
Udekoruj pomidorami, sałatą i kwaśną śmietaną.
Posyp taco kolendrą i podawaj z ćwiartkami limonki.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe to świetny wybór na Tacos. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, dobrze komponują się z potrawami Meksykańskimi. Musujące różowe to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Bodega Norton Brut rosé. Ma 5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
![Bodega Norton Brut Rose]()
Bodega Norton Brut Rose
Intensywne aromaty czerwonych owoców, truskawek i jagód. Młody, świeży. Przyjemny z długim wykończeniem.