Macho Nachos
Macho Nachos wymaga około 17 minut od początku do końca. Za 56 centów za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka zawiera 134 kalorie , 6 g białka i 10 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12 osobom. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Jeśli masz pod ręką smażoną fasolę, cebulę, śmietanę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis wypróbowało i polubiło 13 osób. Jest to dobra opcja, jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i lakto ovo-wegetariańskiej . Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 45% . Ten wynik jest całkiem niezły. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Hawaiian Nachos , Nachos Grande i Nacho Mama's Cheese Nachos .
Instrukcje
Wszystkie przygotowane składniki powinny być łatwo dostępne, aby można było złożyć nachos.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
W małym rondlu na małym ogniu ugotuj smażoną fasolę, aż będzie wystarczająco luźna, aby można ją było nakładać na nachos. Na dużym, żaroodpornym talerzu rozłóż warstwę chipsów tortilla i szybko nałóż na każdy chips łyżeczkę gorącej, smażonej fasoli. Działając szybko, posyp odrobiną cebuli, serem jack i plasterkami jalapeno. Połóż łyżkę chili i posyp serem Cheddar. Powtarzaj ten proces nakładania warstw, aż do wyczerpania składników. Zachowaj część plasterków jalapeno do dekoracji.
Włóż talerz do piekarnika i piecz, aż ser się roztopi, około 5 do 10 minut.
Wyjmij z piekarnika i umieść na trójnóg lub żaroodpornej powierzchni. Nachos posmaruj kwaśną śmietaną, zieloną cebulą, pokrojonymi w kostkę pomidorami i plasterkami jalapeno i podawaj na gorąco.