Macerowane jagody na cytrynowym cieście
Macerowane jagody na cytrynowym cieście może być tylko przystawką, której szukasz. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje $3.25 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 41 g tłuszczu, oraz w sumie 725 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz jajka, masło, ser mascarpone i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 48%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Bazylia-macerowane jagody z cytryną Mascarpone, Ciasto cytrynowe z mieszanymi jagodami, oraz Ciasto cytrynowe Ricotta z jagodami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wszystkie jagody połączyć z brązowym cukrem i octem i wrzucić delikatnie do herbu. Odstawić na 1 do 3 godzin, aby jagody lekko się rozpadły. Rozgrzej piekarnik do 163°. tłuszcz i mąka 8 1/2 przez 4 1/2 przez 3-calowy bochenek patelni. Mąkę, proszek do pieczenia i sól przesiać i odstawić.
Połączyć masło i cukier w misce miksera i śmietany na dużej prędkości. Z mikserem na niskim, powoli dodawać suche składniki do miski, na przemian z jajkami. Zeskrobać boki miski do całkowitego wymieszania.
Dodaj skórkę, sok i wanilię, i beat aż tylko włączone.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Piec, aż tester włożony do środka wyjdzie czysty i ciasto jest złoty brąz na górze, około 1 godziny.
Wyjmij ciasto funta z piekarnika i pozostaw na patelni przez 10 minut, a następnie usuń i pozostaw do ostygnięcia na stojaku z drutu przez co najmniej 30 minut przed krojeniem. W międzyczasie połącz mascarpone ze śmietaną, a następnie wymieszaj z cukrem pudrem. Aby służyć, łyżka obfite porcji jagód na plaster ciasta funta i top z dolną słodzonym serem mascarpone.Facebook
Imię i nazwisko (wymagane)Mail (nie będzie opublikowany) (wymagane)strona internetowa poprzedni