Mac z serem i salsą
Cheesy Salsa Mac może być dokładnie tym przystawką, której szukasz. Za 2,36 USD za porcję ten przepis pokrywa 29% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis daje 6 porcji z 711 kaloriami , 38 g białka i 42 g tłuszczu każda. 2 osoby były zadowolone, że wypróbowały ten przepis. Mieszanka mieszanki przypraw do taco, przetworzonego sera, ostrego sera cheddar i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 40 minut . Niewielu osobom naprawdę podobało się to meksykańskie danie. Jest ono dostarczane przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 68% . Ta ocena jest dobra. Podobne przepisy to Almost Guilt Free Mac and Cheese , BBQ Mac and Cheese i Creamy Bacon Mac and Cheese .
Instrukcje
Rozgrzej dużą, głęboką patelnię na średnio-wysokim ogniu. Smaż i mieszaj wołowinę na gorącej patelni, aż się zrumieni i stanie się krusząca, 5 do 7 minut; odcedź i wyrzuć tłuszcz.
Wróć patelnię do ognia. Wymieszaj salsę, mieszankę przypraw do taco i czarny pieprz z wołowiną; gotuj mieszankę, aż będzie gorąca, około 5 minut.
Wymieszaj wodę, makaron i mleko z mieszanką wołową; doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień do średnio-niskiego, przykryj patelnię i gotuj na wolnym ogniu, aż makaron będzie miękki, około 10 minut.
Dodaj ser i ser cheddar do mieszanki makaronowej i gotuj, aż ser całkowicie się rozpuści, około 5–7 minut.