Dodać mieloną mieszankę przypraw, zarezerwowaną marynatę, brązowy cukier, sól, wodę, liść laurowy i kardamon do mielonej wieprzowiny i wymieszać, aby połączyć. Doprowadzić do duszenia na średnim ogniu, następnie zmniejszyć ogień do średniego i dusić, mieszając od czasu do czasu, aż mięso nie jest już różowy, o 15 protokół. Zmniejszyć ogień do niskiej, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż smaki się stopią, o 2 godziny, mieszając co pół godziny. W międzyczasie umieść ocet, czosnek, imbir, pastę pomidorową, sfermentowaną czarną fasolę i sos sojowy w średniej misce i wymieszaj, aby połączyć; odstawić.4gdy wieprzowina jest gotowa, zdejmij z ognia, dodaj zarezerwowaną mieszankę czarnej fasoli i grzyby, i wymieszaj, aby połączyć. Smak i doprawić olejem z chile, dodatkowym sosem sojowym, brązowym cukrem i czarnym lub białym octem w razie potrzeby, aby zrównoważyć smaki. (W tym momencie można całkowicie schłodzić sos, a następnie przenieść go do pojemnika z ciasną pokrywką i zamrozić na okres do 1 miesiąca.) Do serwowania: 1