Maślanka Puree Ziemniaczane
Puree z maślanki może być tylko przystawką, której szukasz. Na 58 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 353 kalorie. Ten przepis służy 12. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Udaj się do sklepu i odebrać masło, śmietana, ziemniaki russet, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Maślanka Puree Ziemniaczane, Maślanka Puree Ziemniaczane, oraz Maślanka Puree Ziemniaczane.
Instrukcje
Ziemniaki obrać i pokroić na pół wzdłuż.
Pokrój każdą połowę na ćwiartki.
Pokrojone ziemniaki umieścić natychmiast w dużym garnku wypełnionym zimną wodą, aby zapobiec utlenianiu.
Dodaj więcej zimnej wody, aby pokryć ziemniaki o co najmniej 4 cale. Dobrze doprawić wodę solą (powinna smakować jak słona woda).Doprowadzić ziemniaki do wrzenia na dużym ogniu. Po zagotowaniu zmniejszyć ogień do średnio niskiego i gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż ziemniaki są całkowicie miękkie i po prostu zaczynają się rozpadać, o 20 protokół.
Odcedzić ziemniaki w dużym durszlaku i pozostawić je bez przeszkód, do wyschnięcia na parze przez około 5 minut. (Suszenie parowe pozwala na odparowanie dużej części nadmiaru wilgoci z ziemniaków, dzięki czemu można później dodać więcej śmietany i masła!) Smak ziemniaków, aby zobaczyć, jak Słone są.W międzyczasie śmietanę i masło rozgrzać w małym rondlu na średnim ogniu, aż mieszanina będzie gorąca i roztopi się masło; nie gotować.
Zdjąć z ognia i doprawić świeżo zmielonym czarnym lub białym pieprzem i, jeśli to konieczne, solą.Przełóż gotowane ziemniaki przez młyn spożywczy lub ricer ziemniaków do dużego garnka.
Do ziemniaków wlać gorącą mieszankę śmietanowo-maślaną i złożyć za pomocą dużej gumowej szpatułki. Złóż w maślance o temperaturze pokojowej, uważając, aby nie przepracować ziemniaków.Posmakuj ziemniaków i, jeśli to konieczne, dostosuj przyprawę.