Maślanka Puree Ziemniaczane

Maślanka Puree Ziemniaczane
Puree z maślanki może być tylko przystawką, której szukasz. Na 58 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 353 kalorie. Ten przepis służy 12. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Udaj się do sklepu i odebrać masło, śmietana, ziemniaki russet, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Maślanka Puree Ziemniaczane, Maślanka Puree Ziemniaczane, oraz Maślanka Puree Ziemniaczane.

Instrukcje

1
Ziemniaki obrać i pokroić na pół wzdłuż.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
2
Pokrój każdą połowę na ćwiartki.
3
Pokrojone ziemniaki umieścić natychmiast w dużym garnku wypełnionym zimną wodą, aby zapobiec utlenianiu.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Dodaj więcej zimnej wody, aby pokryć ziemniaki o co najmniej 4 cale. Dobrze doprawić wodę solą (powinna smakować jak słona woda).Doprowadzić ziemniaki do wrzenia na dużym ogniu. Po zagotowaniu zmniejszyć ogień do średnio niskiego i gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż ziemniaki są całkowicie miękkie i po prostu zaczynają się rozpadać, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
WodaWoda
SólSól
5
Odcedzić ziemniaki w dużym durszlaku i pozostawić je bez przeszkód, do wyschnięcia na parze przez około 5 minut. (Suszenie parowe pozwala na odparowanie dużej części nadmiaru wilgoci z ziemniaków, dzięki czemu można później dodać więcej śmietany i masła!) Smak ziemniaków, aby zobaczyć, jak Słone są.W międzyczasie śmietanę i masło rozgrzać w małym rondlu na średnim ogniu, aż mieszanina będzie gorąca i roztopi się masło; nie gotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
MasłoMasło
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Zdjąć z ognia i doprawić świeżo zmielonym czarnym lub białym pieprzem i, jeśli to konieczne, solą.Przełóż gotowane ziemniaki przez młyn spożywczy lub ricer ziemniaków do dużego garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biały PieprzBiały Pieprz
ZiemniakZiemniak
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ricer Do ZiemniakówRicer Do Ziemniaków
GarnekGarnek
7
Do ziemniaków wlać gorącą mieszankę śmietanowo-maślaną i złożyć za pomocą dużej gumowej szpatułki. Złóż w maślance o temperaturze pokojowej, uważając, aby nie przepracować ziemniaków.Posmakuj ziemniaków i, jeśli to konieczne, dostosuj przyprawę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
PrzyprawyPrzyprawy
ZiemniakZiemniak
MasłoMasło
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia8
Magazyn