Maślana krewetka z kawiorem z jesiotra Kalifornijskiego i Creme Fraiche na sałatce z kiełków grochu i pomidorów

Maślana krewetka z kawiorem z jesiotra Kalifornijskiego i Creme Fraiche na sałatce z kiełków grochu i pomidorów
Maślana krewetka z kawiorem z jesiotra Kalifornijskiego i Creme Fraiche na kiełkach grochu i sałatka z pomidorów to pescatarian danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.94 za porcję. Jedna porcja zawiera 2488 kalorii, 19g białka, oraz 248 g tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz kolosalne krewetki, sól, pomidory winogronowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać sody oczyszczonej można śledzić to danie główne z Proste Ciasto Malinowo-Cytrynowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Ziemniaki Z Creme Fraiche I Kawiorem, Ziemniaki Gaufrette Z Kawiorem I Crème Fraîche, oraz Chipsy ziemniaczane z Creme Fraiche i kawiorem.

Instrukcje

1
Aby marynata: w dużej misce, za pomocą trzepaczki, wymieszać maślankę, sól i przyprawę do pieprzu cytrynowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Po 1 Zmielonej Gałce Muszkatołowej, Zielu Angielskim I GoździkachPo 1 Zmielonej Gałce Muszkatołowej, Zielu Angielskim I Goździkach
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Trzepaczka do dobrego połączenia. Wrzucić krewetki w marynacie aż powlekane.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
3
Przenieś krewetki do lodówki i pozwól krewetkom marynować się przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
4
Krewetki odcedzić i osuszyć ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
5
W dużym, solidnym garnku z grubym dnem na średnim ogniu podgrzej olej rzepakowy do 350 stopni F za pomocą termometru do głębokiego smażenia umieszczonego w oleju w celu monitorowania temperatury.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
6
Aby ciasto: w dużej misce, ubij razem mąkę, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia, sól i przyprawę do pieprzu cytrynowego. Gdy suche składniki są dobrze połączone, ubijaj w maślance, a następnie ubijaj w 1 1/2 szklanki wody gazowanej. Mieszać, aż tylko połączone. Jeśli ciasto jest zbyt grube, dodawać więcej wody gazowanej łyżkę na raz, aż konsystencja ciasta jest cieńsza niż ciasto naleśnikowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CytrynowyPieprz Cytrynowy
Woda GazowanaWoda Gazowana
Posypka Pomarańczowa Lub Cukier PomarańczowyPosypka Pomarańczowa Lub Cukier Pomarańczowy
Po 1 Zmielonej Gałce Muszkatołowej, Zielu Angielskim I GoździkachPo 1 Zmielonej Gałce Muszkatołowej, Zielu Angielskim I Goździkach
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
7
Trzymając krewetki za ogon, zanurz krewetki w cieście, pozostawiając ogon niepowlekany. Wrzuć pokrojone krewetki do gorącego oleju i smaż przez 2 minuty z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
1 Suszony Pieprz Morita1 Suszony Pieprz Morita
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
8
Przenieś smażone krewetki na papierowy ręcznik, aby odsączyć nadmiar oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
9
W misce ubij razem oliwę z oliwek, skórkę z cytryny i sok z cytryny. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wrzucić kiełki grochu i pomidory i lekko płaszcz w dressingu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Do 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 CalaDo 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
KiełkiKiełki
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
10
Na każdym talerzu, zrobić małe łóżko sałatki; góry sałatka z 3 krewetki. Top krewetki z łyżką creme fraiche i 1 łyżeczka kawioru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
KawiorKawior
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Krewetki można łączyć z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Maysaran Arsheen Pinot Gris. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 18 dolarów za butelkę.
Maysara Arsheen Pinot Gris
Maysara Arsheen Pinot Gris
Jasny wyraz owoców z przodu, witając podniebienie nutami ściętej trawy w ciepły dzień. Wino jest zakotwiczone rześką kwasowością, ale nie tak bardzo, aby obezwładnić ulotną słodycz, która pozostawia uśmiech. Arsheen ma inteligentny, orzeźwiający charakter, który nada klarowności szeregowi przetworów z ryb, drobiu i wieprzowiny.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia19
Magazyn