Maślana krewetka z kawiorem z jesiotra Kalifornijskiego i Creme Fraiche na sałatce z kiełków grochu i pomidorów

Maślana krewetka z kawiorem z jesiotra Kalifornijskiego i Creme Fraiche na sałatce z kiełków grochu i pomidorów
Maślana krewetka z kawiorem z jesiotra Kalifornijskiego i Creme Fraiche na kiełkach grochu i sałatka z pomidorów to pescatarian danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.94 za porcję. Jedna porcja zawiera 2488 kalorii, 19g białka, oraz 248 g tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz kolosalne krewetki, sól, pomidory winogronowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać sody oczyszczonej można śledzić to danie główne z Proste Ciasto Malinowo-Cytrynowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Ziemniaki Z Creme Fraiche I Kawiorem, Ziemniaki Gaufrette Z Kawiorem I Crème Fraîche, oraz Chipsy ziemniaczane z Creme Fraiche i kawiorem.

Instrukcje

1
Aby marynata: w dużej misce, za pomocą trzepaczki, wymieszać maślankę, sól i przyprawę do pieprzu cytrynowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Po 1 Zmielonej Gałce Muszkatołowej, Zielu Angielskim I GoździkachPo 1 Zmielonej Gałce Muszkatołowej, Zielu Angielskim I Goździkach
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Trzepaczka do dobrego połączenia. Wrzucić krewetki w marynacie aż powlekane.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
3
Przenieś krewetki do lodówki i pozwól krewetkom marynować się przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
4
Krewetki odcedzić i osuszyć ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
5
W dużym, solidnym garnku z grubym dnem na średnim ogniu podgrzej olej rzepakowy do 350 stopni F za pomocą termometru do głębokiego smażenia umieszczonego w oleju w celu monitorowania temperatury.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
6
Aby ciasto: w dużej misce, ubij razem mąkę, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia, sól i przyprawę do pieprzu cytrynowego. Gdy suche składniki są dobrze połączone, ubijaj w maślance, a następnie ubijaj w 1 1/2 szklanki wody gazowanej. Mieszać, aż tylko połączone. Jeśli ciasto jest zbyt grube, dodawać więcej wody gazowanej łyżkę na raz, aż konsystencja ciasta jest cieńsza niż ciasto naleśnikowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CytrynowyPieprz Cytrynowy
Woda GazowanaWoda Gazowana
1-1/4 łyżeczki Suszonych Płatków Pietruszki, Podzielonych1-1/4 łyżeczki Suszonych Płatków Pietruszki, Podzielonych
Po 1 Zmielonej Gałce Muszkatołowej, Zielu Angielskim I GoździkachPo 1 Zmielonej Gałce Muszkatołowej, Zielu Angielskim I Goździkach
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
7
Trzymając krewetki za ogon, zanurz krewetki w cieście, pozostawiając ogon niepowlekany. Wrzuć pokrojone krewetki do gorącego oleju i smaż przez 2 minuty z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Różne Krakersy Lub Chipsy PitaRóżne Krakersy Lub Chipsy Pita
Cienki-Cienki-
8
Przenieś smażone krewetki na papierowy ręcznik, aby odsączyć nadmiar oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
9
W misce ubij razem oliwę z oliwek, skórkę z cytryny i sok z cytryny. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wrzucić kiełki grochu i pomidory i lekko płaszcz w dressingu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
KiełkiKiełki
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
10
Na każdym talerzu, zrobić małe łóżko sałatki; góry sałatka z 3 krewetki. Top krewetki z łyżką creme fraiche i 1 łyżeczka kawioru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
KawiorKawior
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Krewetki można łączyć z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Maysaran Arsheen Pinot Gris. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 18 dolarów za butelkę.
Maysara Arsheen Pinot Gris
Maysara Arsheen Pinot Gris
Jasny wyraz owoców z przodu, witając podniebienie nutami ściętej trawy w ciepły dzień. Wino jest zakotwiczone rześką kwasowością, ale nie tak bardzo, aby obezwładnić ulotną słodycz, która pozostawia uśmiech. Arsheen ma inteligentny, orzeźwiający charakter, który nada klarowności szeregowi przetworów z ryb, drobiu i wieprzowiny.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia19
Magazyn