Mój Dal
Mój Dal to bezglutenowe i wegańskie danie główne. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.27 za porcję. Jedna porcja zawiera 365 kalorii, 13g białka, oraz 14g tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 9 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Udaj się do sklepu i odbierz czosnek, kurkumę, nasiona kolendry i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj podobnych przepisów.
Instrukcje
Włóż split mung dal, kurkumę, wodę i sól do garnka wystarczająco dużego, aby je utrzymać i doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień do średniego i gotuj na wolnym ogniu około 40 minut. Dal powinien stać się nieco miękki i owsiany. Odstawić.
Umieść nasiona kolendry, nasiona kminku, nasiona kozieradki, ziarna pieprzu i chili w suchej patelni saute i tosty, aż staną się dość pachnące. Po pozostawieniu przypraw do ostygnięcia, zmielić je w przyprawy lub młynek do kawy, aż dobrze.
Umieścić olej na patelni saute i dodać czosnek i szalotki. Gotować na dużym ogniu, aż zmiękną i dopiero zaczynają brązowieć.
Dodać mleko kokosowe i doprowadzić do wrzenia.
Dodać mielone przyprawy i gotować przez 1 minutę.
Dodać mieszaninę do gotowanego dal i gotować na wolnym ogniu przez około 10 minut. Smak do przypraw, dodając więcej soli w razie potrzeby.
Podawać z ryżem i liśćmi selera.
Włóż split mung dal, kurkumę, wodę i sól do garnka wystarczająco dużego, aby je utrzymać i doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień do średniego i gotuj na wolnym ogniu około 40 minut. Dal powinien stać się nieco miękki i owsiany. Odstawić.
Umieść nasiona kolendry, nasiona kminku, nasiona kozieradki, ziarna pieprzu i chili w suchej patelni saute i tosty, aż staną się dość pachnące. Po pozostawieniu przypraw do ostygnięcia, zmielić je w przyprawy lub młynek do kawy, aż dobrze.
Umieścić olej na patelni saute i dodać czosnek i szalotki. Gotować na dużym ogniu, aż zmiękną i dopiero zaczynają brązowieć.
Dodać mleko kokosowe i doprowadzić do wrzenia.
Dodać mielone przyprawy i gotować przez 1 minutę.
Dodać mieszaninę do gotowanego dal i gotować na wolnym ogniu przez około 10 minut. Smak do przypraw, dodając więcej soli w razie potrzeby.
Podawać z ryżem i liśćmi selera.