Lód cytrynowy
Jeśli masz około 15 minut , aby spędzić w kuchni, Lemon Ice może być doskonałym przepisem bezglutenowym, bezmlecznym, lakto-owo-wegetariańskim i przyjaznym dla FODMAP, który warto wypróbować. Ten przepis jest dla 6 osób i kosztuje 65 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 0 g białka , 0 g tłuszczu i łącznie 275 kalorii . Ten przepis z Taste of Home ma 104 fanów. Kilka osób naprawdę polubiło ten dodatek. Udaj się do sklepu i kup wodę, cytrynę, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 0% , co jest bardzo złe (ale nadal można to naprawić). Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również How to Make Ice Cream Without an Ice Cream Machine , Lemon Curd Custard Ice Cream i Lemon Ice Cream Mousse Cake .
Instrukcje
W dużym rondlu, na małym ogniu, gotuj i mieszaj cukier z wodą, aż cukier się rozpuści.
Zdjąć z ognia, dodać sok z cytryny i wymieszać.
Wlać do pojemnika do zamrażania. Zamrozić na 4 godziny, mieszając co 30 minut lub do momentu, aż mieszanka stanie się kleista.
Jeśli chcesz, udekoruj porcje plasterkiem cytryny i miętą.