Lunch w worku: czerwona fasola i ryż Marka Bittmana
Sack Lunch: czerwona fasola i ryż Marka Bittmana może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 822 kalorii, 13g białka, oraz 51 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.67 za porcję. Mieszanka oliwy z oliwek, cebuli, łodyg selera i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać biały ryż można śledzić to danie główne z Budyń Ryżowy Pieczony jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 9 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest super. Spróbuj Fasolka szparagowa Marka Bittmana z chrupiącą szalotką, Mark Bittman ' s Quick & Easy gulasz marchewkowy, szpinakowy i ryżowy, oraz Obiad w worku: Sałatka z fasoli i tuńczyka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Włożyć fasolę do dużego garnka z wodą na pokrycie. Włączyć ciepło do wysokiej i doprowadzić do wrzenia; odtłuścić pianę, jeśli to konieczne. Przykryć luźno i gotować na delikatnym wolnym ogniu, bardzo sporadycznie mieszając; w razie potrzeby dodać dodatkową wodę.
Ciepła 2 łyżki oliwy z oliwek w dużej patelni i gotować czosnek i warzywa na średnim ogniu, aż zmiękną, o 10 protokół.
Dodać chili w proszku (lub na przemian przyprawy) i wymieszać.
Dodać pomidory, włączyć ogień do średnio-niskie, i gotować, mieszając, aż pomidory rozpadają się, 10-15 minut.
Gdy fasola jest prawie cały sposób gotowane (po około godzinę lub godzinę i 15 minut; zacząć sprawdzanie często po 50 minut, ponieważ wiele zależy od konkretnej fasoli), mieszać podsmażone warzywa i pomidory do fasoli. Gotować, aż fasola są gotowane przez i całkowicie miękkie (zachować degustacji i sprawdzania; to jest sekret gotowania fasoli, przynajmniej dla mnie, nie rzucić, dopóki nie są gotowe). Wyrzuć liście laurowe, jeśli je użyłeś, i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Umieść 3 filiżanki mieszanki fasoli i warzyw w innym rondlu, jeden, który może pomieścić co najmniej dwukrotnie ich luzem wygodnie. (Prawdopodobnie będziesz miał więcej niż 3 szklanki fasoli i warzyw; zamrozić nadmiar.) Jeśli fasola w rondlu pływa w płynie, gotuj je delikatnie, aż będą wilgotne, ale nie zalane.
Dodać ryż i rozgrzane mleko kokosowe do fasoli i warzyw. Przykryj i włącz ciepło do niskiego poziomu. Gotować przez około 20 minut, lub aż ryż będzie miękki i płyn zostanie wchłonięty. Jeśli to konieczne, odkryć i podnieść ciepło do średniej-wysokiej; gotować, mieszając, aż ciecz zostanie wchłonięta. Doprawić solą i pieprzem, udekorować natką pietruszki lub kolendrą i podawać. Odrobina Tabasco smakuje bardzo dobrze z mlekiem kokosowym.