Lukrecja Solona
Solona lukrecja może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru przystawek. Na $1.98 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1379 kalorii, 13g białka, oraz 99g tłuszczu. Ten przepis służy 2. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Mieszanka żółtek, śmietana, mleko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Karmelki Z Czarnej Lukrecji Solone, Budyń Z Lukrecji, oraz Karmelki Z Lukrecji.
Instrukcje
Napełnij dużą miskę lub patelnię lodem i wodą.
Umieść dużą, czystą miskę w łaźni lodowej i dopasuj miskę za pomocą Sitka o drobnej siatce.
W dużym, o ciężkim dnie, niereaktywnym rondlu na średnim ogniu, połączyć śmietanę, mleko, lukrecję i sól i gotować, ubijając od czasu do czasu, aż większość lukrecji stopi się i mieszanina jest gorąca, ale nie wrzenia, o 20 protokół.
W międzyczasie, w średniej misce, ubij razem żółtka i cukier, aż dobrze wymieszane.
Usunąć mieszaninę kremu z ognia. Powoli wlej około połowy gorącej mieszanki śmietany do mieszaniny żółtka, stale ubijając.
Przenieść mieszaninę żółtka z powrotem do rondla z pozostałą mieszaniną śmietany i przywrócić go do średniego ciepła. Gotuj, stale mieszając gumową szpatułką i upewniając się, że zeskrobujesz dno rondla, aby nie przypalił się, dopóki ciecz nie zacznie parować i poczujesz, że szpatułka zeskrobuje dno patelni, od 2 do 3 minut.
Wyjmij krem z ognia i natychmiast wlej go przez sitko do czystej miski, którą ustawiłeś w łaźni lodowej.
Ostudzić, mieszając od czasu do czasu.
Gdy krem całkowicie ostygnie, przykryć miskę i schłodzić w lodówce przez co najmniej 1 godzinę lub najlepiej przez noc. Gdy będziesz gotowy do zamrożenia kremu, przenieś go do maszyny do lodów i obróć zgodnie z instrukcjami producenta. Spożyć natychmiast lub przenieść do hermetycznego pojemnika, przykryć i zamrozić na okres do 1 tygodnia.
Z Humphry Slocombe Ice Cream Book Jake Godby, Sean Wahey & Paolo Lucchesi. Copyright © 2012 by Jake Godby and Sean Wahey; photographs copyright © 2012 by Frankie Frankeny. Wydany przez Chronicle Books, LLC.