Luizjana Crawfish Gotować

Luizjana Crawfish Gotować
Gotowanie raków z Luizjany wymaga około 1 godzina i 45 minut od początku do końca. To danie główne ma 670 kalorii, 28g białka, oraz 27g tłuszczu na porcję. Ten przepis serwuje 10 i kosztuje 3,23 USD za porcję. Jest dostarczany przez Allrecipes. Mieszanka karczochów, czosnku, liści laurowych i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 607 osób próbowało i polubiło ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i bezmleczne dieta. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 99%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy obejmują Autentyczne Ciasto Z Raków Z Luizjany, Słynny Luizjana Gotowane Raki, oraz Autentyczne Ciasto Z Raków Z Luizjany.

Instrukcje

1
Dopasuj duży (5 galonów) garnek z wkładką do sitka i napełnij do połowy wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Dodaj czosnek, liście laurowe, suche i płynne przyprawy do gotowania krabów, sól, pieprz, pomarańcze, cytryny, karczochy i ziemniaki. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, następnie zredukować do wrzenia i gotować przez 20 minut. Dodaj kukurydzę, cebulę, grzyby i zieloną fasolkę; gotuj jeszcze 15 minut. Dodaj kiełbasę; gotuj jeszcze 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka Pokrojona W Cienkie PółplasterkiSzalotka Pokrojona W Cienkie Półplasterki
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
Przyprawa Do Gotowania KrabówPrzyprawa Do Gotowania Krabów
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
3
Dodaj raki, zagotuj mieszaninę, a następnie gotuj na wolnym ogniu, aż skorupy raków staną się jaskrawoczerwone, a ogony łatwo się wyciągną, około 5 minut. Sprawdź wysmażenie, obierając raki. Pamiętaj, aby się nie rozgotować, bo raki staną się twarde.
Składniki, których będziesz potrzebować
RakiRaki
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
4
Wyjmij kosz sitowy z garnka i odcedź.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
5
Podawaj raki na gorąco, w stylu Luizjany, rozłożone na stole piknikowym pokrytym gazetami.
Składniki, których będziesz potrzebować
RakiRaki
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy

Polecane wino: Wino Musujące, Chardonnay, Riesling, Pinot Grigio, Muscadet, Gruener Veltliner

Wino musujące, Chardonnay i Riesling to świetny wybór dla Raków. Chociaż różne owoce morza z pewnością mogą wymagać różnych win, ogólnie rześkie, lekkie białe wino lub musujące białe wino załatwi sprawę i nie zagłuszy żadnych subtelnych smaków. Jednym z win, które można spróbować, jest Laurent-Perrier La Cuvee Brut (3 - litrowa butelka-Jeroboam). Ma 5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 400 dolarów.
Laurent-Perrier La Cuvee Brut (Butelka 3 Litrowa-Jeroboam)
Laurent-Perrier La Cuvee Brut (Butelka 3 Litrowa-Jeroboam)
Wino pochodzi z najczystszego soku winogronowego i samo w sobie pozwala Laurent-Perrier wytworzyć "La Cuvée", szampana o wielkiej finezji i pięknej świeżości uzyskanej po długim procesie starzenia w naszych piwnicach.Bladozłoty kolor. Drobne bąbelki karmią trwały mus. Delikatny nos z nutą świeżych cytrusów i białych kwiatów. Złożoność wina wyraża się w kolejnych nutach, takich jak brzoskwinia winorośli i nuty białych owoców. Idealna równowaga między świeżością a delikatnością z owocowymi smakami bardzo obecnymi na finiszu.To świeże i czyste wino jest idealne na aperitif. Nuty cytrusów i białych owoców oraz niezwykła równowaga wsparta subtelnym musowaniem sprawiają, że jest idealnym dodatkiem do drobiu i najlepszych ryb.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia94
Magazyn