Lucjan w stylu azjatyckim na parze z dzieckiem Bok Choy
Azjatycki Lucjan na parze z Baby Bok Choy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na 6,57 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 30g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 506 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz imbir, olej arachidowy, Wino i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać olej z orzeszków ziemnych, można śledzić to danie główne z Solone Ciasteczka Orzechowe Toffi jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Czerwony Snapper Z Baby Bok Choy, Pikantne Na Parze Baby Bok Choy, oraz Gotowane Na Parze Baby Bok Choy Z Sosem Ostrygowym.
Instrukcje
1
Wyposażenie specjalne: 2-warstwowy bambusowy lub zwykły parowiec .
2
W płytkim garnku, nad którym mieści się bambusowy parowiec lub w woku, dodaj wodę i zagotuj. Można również użyć tradycyjnego parowca, który ma 2 warstwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
3
Dodaj imbir, liść limonki, Skórka z cytrusów, kolendra, szalotki, białe wino, jalapeno, i olej z orzeszków ziemnych. Dobrze doprawić solą. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 10 minut do smaków połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Limonki
1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno
Piersi Bażanta Jeśli)
Cały Imbir, Rozgnieciony
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
4
Doprawić rybę solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
5
Umieść pierwszą warstwę bambusowego parownika nad garnkiem. Wyrównaj parowiec z liśćmi kapusty, upewniając się, że powierzchnia nie jest całkowicie pokryta, aby para mogła się przedostać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przepis Na Pizzocheri
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
6
Połóż rybę, skórkę do góry, na liściach kapusty. Przykryć i parować przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przepis Na Pizzocheri
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
7
Umieść bok choy na drugiej warstwie bambusowego parownika w 1 warstwie. Odkryj parowiec i umieść warstwę bok choy na wierzchu ryby. Przykryć i parować przez około 5 minut, lub aż ryba jest po prostu gotowane przez i bok choy jest delikatna, ale nadal ma trochę chrupkości. Sprawdź, czy ryba nie jest doness, delikatnie wkładając do niej widelec. Jeśli widelec łatwo wsunie się, ryba jest gotowa. Jeśli widelec jest odporny na ślizganie się, nie jest to całkiem zrobione.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bok Choy
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
8
Usuń ryby i bok choy i ogrzać podczas zrobić sos.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bok Choy
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
9
Podgrzać średni saute pan na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
10
Dodać olej arachidowy i podgrzać. Gdy olej jest gorący, dodać imbir, czosnek, i jalapeno i saute aż tylko półprzezroczyste, o 3 protokół. Nie pozwól warzywom na brązowienie.
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Ziobaffan Organic Pinot Grigio z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.