Lucjan Szkliwiony Soją
Soy-Glazed Snapper może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 696 kalorii, 73g białka, oraz 32G tłuszczu każdy. Na 6,58 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać miód, sól koszerna i pieprz, imbir, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Sticky Ginger Soy Glazed Chicken, Pomarańczowo-Szkliwiony Czerwony Lucjan, oraz Sos Sojowo-Sezamowy.
Instrukcje
Aby glazura, połączyć sos sojowy, sake, miód, imbir, czosnek, musztarda i olej sezamowy w małym rondlu. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień, i niech gotować, aż zredukowana do grubej glazury. Wymieszać w sosie z czarnej fasoli, jeśli jest używany.
Rozgrzej grill, upewniając się, że jest czysty. Węgle powinny być średnio gorące. Nalać do wnętrza ryby z niektórych glazury sojowej; rezerwy dodatkowe glazury.
Zalać kolendrę, czosnek i imbir w jamie brzusznej ryby; doprawić solą i pieprzem. Owiń trzy lub cztery kawałki sznurka kuchennego wokół ryby; zawiąż każdy kawałek ciasno i przycinaj nadmiar sznurka.
Posmaruj zewnętrzną stronę ryby olejem i posyp solą i pieprzem. Gotować na średnio gorącym grillu, obracając raz, aż gotowane przez, o 10 minut na stronie. Przed podaniem obficie podlać grillowaną rybę zarezerwowaną glazurą sojową. Propozycje Drinków
Lukier sojowy, ze swoją słodyczą i przyprawą, dobrze komponuje się z suchymi białkami, takimi jak Gewrtztraminer i Riesling. Spróbuj owocowej mieszanki Traminer Riesling z Rosemount w Australii.
50, Tłuszcz Jednonienasycony
Oceń ten przepis i zobacz opinie
25, Tłuszcz Wielonienasycony
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Santi Sortesele Pinot Grigio z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Santi Sortesele Pinot Grigio]()
Santi Sortesele Pinot Grigio
Słomkowożółty odcień, któremu towarzyszy blisko skupiony nos gruszki, moreli i białych kwiatów. Owocowe podniebienie, z górnymi nutami owoców pestkowych, pokazuje dojrzałość i okrągłość dobrze wspierane przez elegancką kwasowość i smak, zapewniając długie, utrzymujące się wykończenie.