Lucjan i przyprawiony Krab z bulionem limonkowo-kolendrowym
Lucjan i przyprawiony Krab z bulionem z limonki i kolendry może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pescatariański przepis ma 350 kalorii, 38g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Na 4,86 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz seler, filety z Lucjana, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać anyż Gwiaździsty, można śledzić to danie główne z Mini Star-Bułeczki Anyżowe jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Zapiekane ciasta krabowe z cytryną i limonką aïoli, Lucjan w rosole Habanero, oraz Lucjan w bulionie pomidorowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Masło rozpuścić w dużym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień Perłowy
2
Dodaj cebulę, seler, czosnek i imbir i gotować na umiarkowanym ogniu, aż zmiękną, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Dodaj nasiona kolendry, pokruszony czerwony pieprz, kardamon, anyż Gwiaździsty, ziarna pieprzu, gałązki kolendry i bazylii oraz liście limonki i gotować przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Całe Nasiona Kolendry
Liście Limonki
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
Scotch Bonnet Chile, Posiekane
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
3 łyżki Oleju Roślinnego
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
4
Dodaj wino i gotować na umiarkowanym ogniu, aż zmniejszy się o połowę, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
5
Dodać sos rybny, sok z limonki i wodę i doprowadzić do wrzenia. Dusić na umiarkowanie małym ogniu przez 15 minut. Odcedzić bulion do małego rondla, doprawić solą; utrzymywać ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Rybny
Lekko Rozgniecione Awokado Hass
Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień Perłowy
6
W małej patelni, połączyć kminek, kardamon, kolendra, koper włoski i anyż i tosty na umiarkowanie wysokim ogniu, aż pachnące, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Scotch Bonnet Chile, Posiekane
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
W Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Przenieść do młynka do przypraw i ostudzić, a następnie zmielić na drobny proszek.
8
Na średniej patelni podgrzać 2 łyżki oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
9
Dodać cebulę i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną i dopiero zaczynają brązowy, o 5 protokół.
Dodać mielone przyprawy i gotować na małym ogniu przez 1 minutę. Złóż w crabmeat, kolendry i cytryny i limonki soki i usunąć z ognia. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
3 łyżki Oleju Roślinnego
Crabmeat
Wietnamskie Chipsy Cynamonowe
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
11
W każdej z 2 dużych patelni zapobiegających przywieraniu podgrzać 1 1/2 łyżki pozostałego oleju, aż się połysk. Doprawić Lucjan solą i pieprzem; dodać do patelni, skórkę od strony dołu. Gotować na dużym ogniu, delikatnie potrząsając patelnię, aż skóra będzie złotobrązowa i chrupiąca, 5 protokół. Flip filety i gotować przez 2 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
3/4 Funta, 1 Opakowanie, Chorizo, Pokrojone W Bardzo Cienkie Plasterki Pod Kątem, Usuń Wszelkie Luźne Osłonki
Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
12
Kopiec mieszanki przyprawione kraba w rozgrzanych płytkich misek i góry z filetów snapper, strona skóry do góry. Łyżka bulionu dookoła i podawać od razu.
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange tardive Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 99 dolarów za butelkę.