Lucjan i przyprawiony Krab z bulionem limonkowo-kolendrowym
Lucjan i przyprawiony Krab z bulionem z limonki i kolendry może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pescatariański przepis ma 350 kalorii, 38g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Na 4,86 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz seler, filety z Lucjana, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać anyż Gwiaździsty, można śledzić to danie główne z Mini Star-Bułeczki Anyżowe jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Zapiekane ciasta krabowe z cytryną i limonką aïoli, Lucjan w rosole Habanero, oraz Lucjan w bulionie pomidorowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Masło rozpuścić w dużym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Dodaj cebulę, seler, czosnek i imbir i gotować na umiarkowanym ogniu, aż zmiękną, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Laska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona Wanilii
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
3
Dodaj nasiona kolendry, pokruszony czerwony pieprz, kardamon, anyż Gwiaździsty, ziarna pieprzu, gałązki kolendry i bazylii oraz liście limonki i gotować przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Całe Nasiona Kolendry
Liście Limonki
Kości Kurczaka Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydełka Itp.)
Scotch Bonnet Chile, Posiekane
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
1 Kg Tortilli Kukurydzianych
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
4
Dodaj wino i gotować na umiarkowanym ogniu, aż zmniejszy się o połowę, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
5
Dodać sos rybny, sok z limonki i wodę i doprowadzić do wrzenia. Dusić na umiarkowanie małym ogniu przez 15 minut. Odcedzić bulion do małego rondla, doprawić solą; utrzymywać ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Rybny
Lekko Rozgniecione Awokado Hass
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
6
W małej patelni, połączyć kminek, kardamon, kolendra, koper włoski i anyż i tosty na umiarkowanie wysokim ogniu, aż pachnące, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Scotch Bonnet Chile, Posiekane
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Słodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo Posiekana
W Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
7
Przenieść do młynka do przypraw i ostudzić, a następnie zmielić na drobny proszek.
8
Na średniej patelni podgrzać 2 łyżki oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
9
Dodać cebulę i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną i dopiero zaczynają brązowy, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
10
Dodać mielone przyprawy i gotować na małym ogniu przez 1 minutę. Złóż w crabmeat, kolendry i cytryny i limonki soki i usunąć z ognia. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Crabmeat
Wietnamskie Chipsy Cynamonowe
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
11
W każdej z 2 dużych patelni zapobiegających przywieraniu podgrzać 1 1/2 łyżki pozostałego oleju, aż się połysk. Doprawić Lucjan solą i pieprzem; dodać do patelni, skórkę od strony dołu. Gotować na dużym ogniu, delikatnie potrząsając patelnię, aż skóra będzie złotobrązowa i chrupiąca, 5 protokół. Flip filety i gotować przez 2 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
3/4 Funta, 1 Opakowanie, Chorizo, Pokrojone W Bardzo Cienkie Plasterki Pod Kątem, Usuń Wszelkie Luźne Osłonki
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
12
Kopiec mieszanki przyprawione kraba w rozgrzanych płytkich misek i góry z filetów snapper, strona skóry do góry. Łyżka bulionu dookoła i podawać od razu.
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange tardive Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 99 dolarów za butelkę.