Lucjan i przyprawiony Krab z bulionem limonkowo-kolendrowym

Lucjan i przyprawiony Krab z bulionem limonkowo-kolendrowym
Lucjan i przyprawiony Krab z bulionem z limonki i kolendry może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pescatariański przepis ma 350 kalorii, 38g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Na 4,86 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz seler, filety z Lucjana, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać anyż Gwiaździsty, można śledzić to danie główne z Mini Star-Bułeczki Anyżowe jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Zapiekane ciasta krabowe z cytryną i limonką aïoli, Lucjan w rosole Habanero, oraz Lucjan w bulionie pomidorowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Masło rozpuścić w dużym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Dodaj cebulę, seler, czosnek i imbir i gotować na umiarkowanym ogniu, aż zmiękną, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Laska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona WaniliiLaska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona Wanilii
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
3
Dodaj nasiona kolendry, pokruszony czerwony pieprz, kardamon, anyż Gwiaździsty, ziarna pieprzu, gałązki kolendry i bazylii oraz liście limonki i gotować przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
Liście LimonkiLiście Limonki
Kości Kurczaka Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydełka Itp.)Kości Kurczaka Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydełka Itp.)
Scotch Bonnet Chile, PosiekaneScotch Bonnet Chile, Posiekane
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
4
Dodaj wino i gotować na umiarkowanym ogniu, aż zmniejszy się o połowę, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
5
Dodać sos rybny, sok z limonki i wodę i doprowadzić do wrzenia. Dusić na umiarkowanie małym ogniu przez 15 minut. Odcedzić bulion do małego rondla, doprawić solą; utrzymywać ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
6
W małej patelni, połączyć kminek, kardamon, kolendra, koper włoski i anyż i tosty na umiarkowanie wysokim ogniu, aż pachnące, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Scotch Bonnet Chile, PosiekaneScotch Bonnet Chile, Posiekane
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Słodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo PosiekanaSłodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo Posiekana
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
7
Przenieść do młynka do przypraw i ostudzić, a następnie zmielić na drobny proszek.
8
Na średniej patelni podgrzać 2 łyżki oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
9
Dodać cebulę i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną i dopiero zaczynają brązowy, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
10
Dodać mielone przyprawy i gotować na małym ogniu przez 1 minutę. Złóż w crabmeat, kolendry i cytryny i limonki soki i usunąć z ognia. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
CrabmeatCrabmeat
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
11
W każdej z 2 dużych patelni zapobiegających przywieraniu podgrzać 1 1/2 łyżki pozostałego oleju, aż się połysk. Doprawić Lucjan solą i pieprzem; dodać do patelni, skórkę od strony dołu. Gotować na dużym ogniu, delikatnie potrząsając patelnię, aż skóra będzie złotobrązowa i chrupiąca, 5 protokół. Flip filety i gotować przez 2 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
3/4 Funta, 1 Opakowanie, Chorizo, Pokrojone W Bardzo Cienkie Plasterki Pod Kątem, Usuń Wszelkie Luźne Osłonki3/4 Funta, 1 Opakowanie, Chorizo, Pokrojone W Bardzo Cienkie Plasterki Pod Kątem, Usuń Wszelkie Luźne Osłonki
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
12
Kopiec mieszanki przyprawione kraba w rozgrzanych płytkich misek i góry z filetów snapper, strona skóry do góry. Łyżka bulionu dookoła i podawać od razu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z LucjanaFilety Z Lucjana
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
KrabKrab
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o

Składniki

591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweAzjatycki sos rybnyAzjatycki sos rybny2gałązki bazyliigałązki bazylii0Batoniki toffi Heathpieprz czarnypieprz czarny6strąki kardamonu, rozgniatanestrąki kardamonu, rozgniatane1małe żebromałe żebro selera, cienko pokrojonemałe żebro selera, cienko pokrojone22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuposiekana kolendraposiekana kolendra10gałązki kolendrygałązki kolendry0Batoniki toffi Heathnasiona kolendrynasiona kolendry1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreonasiona kolendrynasiona kolendry1Batoniki toffi Heathkruszony czerwony pieprzkruszony czerwony pieprz2Batoniki toffi Heath3 rdzawe ziemniaki, pokrojone na 1-calowe kawałki3 rdzawe ziemniaki, pokrojone na 1-calowe kawałki1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne białe winowytrawne białe wino0Batoniki toffi Heathbułka tarta, kilka garścibułka tarta, kilka garści11-calowy kawałek świeżego imbiru, zmiażdżony1-calowy kawałek świeżego imbiru, zmiażdżony2ząbki czosnku, rozbiteząbki czosnku, rozbite2liście limonki kaffir (patrz uwaga)liście limonki kaffir (patrz uwaga)6krewetki i żyłkiSól koszernaSól koszerna22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuświeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeży sok z limonkiświeży sok z limonki22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuświeży sok z limonkiświeży sok z limonki227opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgekostka krabowa, zbieranakostka krabowa, zbierana1cebula, cienko pokrojonacebula, cienko pokrojona1małecebula czerwona, drobno posiekanacebula czerwona, drobno posiekana850opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgefilety z Lucjana czerwonegofilety z Lucjana czerwonego6krewetki i żyłkiSól i świeżo zmielony pieprzSól i świeżo zmielony pieprz1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreonasiona kardamonu (od 12 strąków)nasiona kardamonu (od 12 strąków)1anyż Gwiaździstyanyż Gwiaździsty1strąk anyżu gwiaździstego, łamanystrąk anyżu gwiaździstego, łamany11 łyżka suszonego oreganomasło niesolonemasło niesolone52 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 pasek skórki z cytryny1 pasek skórki z cytryny

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange tardive Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 99 dolarów za butelkę.
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia23
Magazyn