Lucjan Czerwony zapiekany w soli z sosem Romesco

Lucjan Czerwony zapiekany w soli z sosem Romesco
Czerwony Snapper zapiekany w soli z sosem Romesco może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 8 i kosztuje $4.59 za porcję. Jedna porcja zawiera 383 kalorie, 50g białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi ci to Epikurious. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to europejskie danie. Mieszanka papryki, woda, gruba sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać migdały, można śledzić to danie główne z Świeża wiśnia Clafouti z migdałami jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 84%, co jest niesamowite. Spróbuj Lucjan Czerwony zapiekany w soli z sosem Romesco, Sól Pieczone Czerwony Snapper Przepis, oraz Czerwony Lucjan, krewetki i arbuz Ceviche dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 204°. Wrzuć pomidory, paprykę i cebulę w małym naczyniu do pieczenia z 2 łyżkami oliwy z oliwek. Pieczeń, aż częściowo zwęglone, obracając co 15 minut, o 45 minut. Przykryć folią; odstawić na 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
PomidorPomidor
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
2
W międzyczasie podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek na małej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodać chile; smażyć, aż ciemnieje i lekko nadmuchane, obracając raz, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
4
Przenieść do małej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Dodać wystarczającą ilość gorącej wody do pokrycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
6
Odstawić na 30 minut.
7
Obrać i nasion ancho chile, pomidory, i papryka; miejsce w blenderze. Cebulę obrać, grubo posiekać i dodać do blendera.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
Ancho Chili PepperAncho Chili Pepper
PomidorPomidor
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
8
Rozgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek na małej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Dodać migdały; smażyć, aż lekko tosty, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
10
Przenieść do blendera.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
11
Dodaj 1/4 Puchar extra-virgin oliwy z oliwek, czosnek, ocet, chleb, i papryka do blendera; blend do grubej puree.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Extra VirginOliwa Z Oliwek Extra Virgin
PaprykaPapryka
OcetOcet
CzosnekCzosnek
ChlebChleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
12
Przełożyć do miski; doprawić solą. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.)
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
1
Rozgrzej piekarnik do 232°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Umieść 1 rybę w każdej z dwóch metalowych patelni do pieczenia o wymiarach 13x9x2 cali. Przykryj każdą rybę 3 funtami soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
3
Mżawka 1 1/2 szklanki wody nad solą w każdej patelni. Używając rąk, zapakuj sól na rybę, aby całkowicie pokryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
RybyRyby
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Piec ryby, aż termometr włożony do środka rejestry ryb 57°, o 30 protokół. Delikatnie rap solną skorupę z tyłu łyżki do pęknięcia; ostrożnie usunąć sól. Użyj pędzla do ciasta, aby usunąć pozostałą sól. Ostrożnie przełożyć całą rybę na półmisek i podawać z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
SOSSOS
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
5
* Sprzedawane na rynkach Ameryki Łacińskiej, sklepach specjalistycznych żywności i niektórych supermarketach.
1
Szef kuchni José Andrés mówi, że porównywanie pimentón, Hiszpańskiej wędzonej papryki, do odmiany supermarketu jest jak " porównywanie jej do czerwonego proszku."Pimentón to słodko dymny smak we wszystkim, od kiełbasy chorizo po paellę. Szukaj dulce (sweet) I de la Vera na etykiecie. Papryka z regionu La Vera jest zawsze suszona dymem, w innych regionach suszona na słońcu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiełbaski ChorizoKiełbaski Chorizo
Papryka WędzonaPapryka Wędzona
PaprykaPapryka

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Scarpetta Pinot Grigio z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Scarpetta Pinot Grigio
Scarpetta Pinot Grigio
Jasny słomkowy kolor z odrobiną łososia. Aromaty zarówno owoców pestkowych, jak i melona. Pokazując zdolność Pinota Grigio do bycia lekkim na nogach, ale złożonym. Melon i owoce pestkowe z minerałami i średnim ciałem. Pinot Grigio ma tak wielki zasięg. Wspaniałe jako aperitivo, z lekkimi grillowanymi rybami, takimi jak sashimi, pesce crudo lub ceviche.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia70
Magazyn