Lucjan Czerwony zapiekany w soli z sosem Romesco
Czerwony Snapper zapiekany w soli z sosem Romesco może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 8 i kosztuje $4.59 za porcję. Jedna porcja zawiera 383 kalorie, 50g białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi ci to Epikurious. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to europejskie danie. Mieszanka papryki, woda, gruba sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać migdały, można śledzić to danie główne z Świeża wiśnia Clafouti z migdałami jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 84%, co jest niesamowite. Spróbuj Lucjan Czerwony zapiekany w soli z sosem Romesco, Sól Pieczone Czerwony Snapper Przepis, oraz Czerwony Lucjan, krewetki i arbuz Ceviche dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°. Wrzuć pomidory, paprykę i cebulę w małym naczyniu do pieczenia z 2 łyżkami oliwy z oliwek. Pieczeń, aż częściowo zwęglone, obracając co 15 minut, o 45 minut. Przykryć folią; odstawić na 15 minut.
W międzyczasie podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek na małej patelni na średnim ogniu.
Dodać chile; smażyć, aż ciemnieje i lekko nadmuchane, obracając raz, o 30 sekund.
Przenieść do małej miski.
Dodać wystarczającą ilość gorącej wody do pokrycia.
Obrać i nasion ancho chile, pomidory, i papryka; miejsce w blenderze. Cebulę obrać, grubo posiekać i dodać do blendera.
Rozgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek na małej patelni na średnim ogniu.
Dodać migdały; smażyć, aż lekko tosty, o 1 minutę.
Dodaj 1/4 Puchar extra-virgin oliwy z oliwek, czosnek, ocet, chleb, i papryka do blendera; blend do grubej puree.
Przełożyć do miski; doprawić solą. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.)
Rozgrzej piekarnik do 232°.
Umieść 1 rybę w każdej z dwóch metalowych patelni do pieczenia o wymiarach 13x9x2 cali. Przykryj każdą rybę 3 funtami soli.
Mżawka 1 1/2 szklanki wody nad solą w każdej patelni. Używając rąk, zapakuj sól na rybę, aby całkowicie pokryć.
Piec ryby, aż termometr włożony do środka rejestry ryb 57°, o 30 protokół. Delikatnie rap solną skorupę z tyłu łyżki do pęknięcia; ostrożnie usunąć sól. Użyj pędzla do ciasta, aby usunąć pozostałą sól. Ostrożnie przełożyć całą rybę na półmisek i podawać z sosem.
* Sprzedawane na rynkach Ameryki Łacińskiej, sklepach specjalistycznych żywności i niektórych supermarketach.
Szef kuchni José Andrés mówi, że porównywanie pimentón, Hiszpańskiej wędzonej papryki, do odmiany supermarketu jest jak " porównywanie jej do czerwonego proszku."Pimentón to słodko dymny smak we wszystkim, od kiełbasy chorizo po paellę. Szukaj dulce (sweet) I de la Vera na etykiecie. Papryka z regionu La Vera jest zawsze suszona dymem, w innych regionach suszona na słońcu.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Scarpetta Pinot Grigio z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Scarpetta Pinot Grigio]()
Scarpetta Pinot Grigio
Jasny słomkowy kolor z odrobiną łososia. Aromaty zarówno owoców pestkowych, jak i melona. Pokazując zdolność Pinota Grigio do bycia lekkim na nogach, ale złożonym. Melon i owoce pestkowe z minerałami i średnim ciałem. Pinot Grigio ma tak wielki zasięg. Wspaniałe jako aperitivo, z lekkimi grillowanymi rybami, takimi jak sashimi, pesce crudo lub ceviche.