Lody żurawinowo-czekoladowe

Lody żurawinowo-czekoladowe
Lody Żurawinowo-Czekoladowe to deser bezglutenowy i bezmleczny. Jedna porcja zawiera 346 kalorii, 5 g białka i 19 g tłuszczu. Za 73 centy za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8 osobom. Mieszanka ekstraktu migdałowego, żurawiny, lodów waniliowych i garści innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie nadaje się na lato. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 23%. Ten wynik nie jest aż tak super. Podobne przepisy to Sekretny składnik (żurawina): Lody żurawinowe z kawałkami białej czekolady, Lody z białą czekoladą i żurawiną oraz Lody żurawinowe z kawałkami ciemnej czekolady.

Instrukcje

1
W rondlu na średnim ogniu gotuj żurawinę i sok pomarańczowy, aż żurawina wyskoczy, około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko RozbiteKotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko Rozbite
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Pestki Słonecznika (opcjonalnie)Dodatkowe Pestki Słonecznika (opcjonalnie)
2
Umieść w robocie kuchennym lub blenderze; dodać ekstrakt i pulsować przez około 5 minut lub do momentu, aż zostaną grubo posiekane. Zamrażaj 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciepła, Mocna Parzona KawaCiepła, Mocna Parzona Kawa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Umieść lody w dużej misce; Dodać mieszankę żurawinową i czekoladę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuTakie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
4
Podawać natychmiast lub przykryć i zamrozić.

Polecane wino: Cream Sherry, 5 Funtów Krótkich żeberek Z Kością, Marynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek, Port, Moscato, Moscato Dasti

Kremowe sherry, czerwone wino i sherry to moje ulubione lody czekoladowe. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Kremowa sherry NV Solera z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDesery
OkazjeLetnie
Magazyn