Lody śliwkowe z sosem Śliwkowo-koniakowym

Lody śliwkowe z sosem Śliwkowo-koniakowym
Lody śliwkowe z sosem Śliwkowo-koniakowym mogą być właśnie deserem, którego szukasz. Na 49 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 159 kalorii, 4G białka, oraz 3G tłuszczu każdy. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz sok jabłkowy, cukier, fioletowe śliwki i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest idealny do Lato. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 17%, co nie jest zbyt wspaniałe. Podobne przepisy to Galaretka Z Miodem, Śliwkami I Jeżynami Z Sorbetem Śliwkowym, Tarta Śliwkowa Tatin Z Grzanym Sorbetem Śliwkowym, oraz Śliwkowy Sherbert z sokiem pomarańczowym i winem śliwkowym.

Instrukcje

1
Połącz śliwki i cukier w średnim rondlu; gotuj na średnim ogniu 5 minut lub aż śliwki będą miękkie i cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Schłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I PoćwiartowaneSchłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I Poćwiartowane
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Umieść mieszaninę śliwek w robocie kuchennym; proces do uzyskania gładkiej konsystencji. Przecedzić mieszaninę śliwek przez sito do miski, aby odmierzyć 2 1/4 szklanki puree i wyrzucić ciała stałe. Przykryć i schłodzić całkowicie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Schłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I PoćwiartowaneSchłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I Poćwiartowane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Połącz 1 1/2 szklanki puree śliwkowego i mleka w puszce zamrażarki do lodów; zamrozić zgodnie z instrukcjami producenta. Łyżka lodów do pojemnika bezpiecznego dla zamrażarki; przykryć i zamrozić do twardości (około 1 godziny).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Białe Bułki ObiadoweBiałe Bułki Obiadowe
Schłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I PoćwiartowaneSchłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I Poćwiartowane
Rozpryski WermutuRozpryski Wermutu
4
Połącz 3/4 szklanki puree śliwkowego i koniaku w małej misce. Łyżkę lodów i posypać migdałami.
Składniki, których będziesz potrzebować
śliwkowe Migdałyśliwkowe Migdały
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony
KoniakKoniak
Schłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I PoćwiartowaneSchłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I Poćwiartowane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDodatki
OkazjeLetnie
Magazyn