Lody Z Szarlotką
Lody z szarlotką mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji deserów. Ten przepis służy 2 i kosztuje $4.95 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 27g białka, 190 g tłuszczu, oraz w sumie 2522 kalorii. Mieszanka orzechów włoskich, ciasteczka owsiane, karmelowe lody polewa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Z łyżeczką wynik 55%, to danie jest solidne. Spróbuj Szarlotka Smażone Ciasto Lodowe, Bezmleczne ciasto z masłem orzechowym z ciasteczkami czekoladowymi, oraz Ciasteczka truskawkowe i lody śmietankowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Zmiksować pokruszone ciastka z 1 łyżką roztopionego masła i nacisnąć na blachę do pieczenia.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 5 minut, następnie wyjąć, pozostawić do całkowitego ostygnięcia, a następnie pokruszyć.
Roztopić pozostałą 1 łyżkę masła na patelni na średnim ogniu. Wymieszaj jabłka, 3 łyżki cukru i 1 łyżeczkę cynamonu. Gotować, aż jabłka lekko rumiane, a cukier zaczął karmelizować, o 10 protokół.
Wyjąć z patelni i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Połączyć śmietanę, pół na pół, 1 szklanka cukru, jajka, wanilia, i 2 łyżeczki cynamonu w dużej misce; wymieszać dobrze wymieszać.
Wlać do maszyny do lodów i zamrozić zgodnie z instrukcjami producenta.
Po zakończeniu lodów wymieszaj pokruszone ciastko, karmelizowane jabłka i orzechy włoskie.
Dodać dulce de leche przez łyżeczkę mieszając równomiernie rozprowadzić.