Lody z sosem Rumowo-Rodzynkowym jabłkowym
Lody z sosem Rumowo-Rodzynkowym jabłkowym wymagają około 45 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 7 porcji z 248 kalorii, 4G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 98 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi wam to moje przepisy. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Jeśli masz Rum, jabłka granny smith, mielone goździki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 29%, co nie jest takie niesamowite. Spróbuj Szarlotka Smażone Ciasto Lodowe, Szynka z sosem jabłkowo-Rodzynkowym, oraz Kruszonka jabłkowo-rodzynkowa z lodami pomarańczowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 4 składniki w dużej patelni nonstick. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 2 minuty, stale mieszając.
Dodać jabłka i rodzynki; nadal gotować na wolnym ogniu przez 8 minut lub aż jabłka będą chrupiące-miękkie.
Zdjąć z ognia; wymieszać z rumem.
Podawać na ciepło na lodach.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Lody można łączyć z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "