Lody Z Kozim Serem Żurawinowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj lodów z kozim serem żurawinowym. Na 2,32 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 629 kalorii, 6G białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. 115 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz żurawinę, skórkę z cytryny, sól koszerną i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jest idealny do Lato. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Żurawinowy Kozi Ser Bites, Kulka Koziego Sera Żurawinowego, oraz Kanapki Z Kozim Serem Żurawinowym.
Instrukcje
W blenderze połączyć pół na pół, 1/2 szklanki cukru, 1/2 łyżeczki soli i skórkę z cytryny. Purée do bardzo gładkiej, następnie przenieść do pojemnika i schłodzić w lodówce, aż bardzo zimno. Wyczyść blender.
W rondlu połącz żurawinę, 1/4 szklanki cukru, 1/4 łyżeczki soli i sok pomarańczowy. Doprowadzić do wrzenia i gotować na umiarkowanym wolnym ogniu, aż jagody pop i zmiękną do konsystencji dżemu.
Przenieść mieszaninę do blendera. Jeśli pokrywa blendera jest dostarczana z wtyczką do rury podającej środek, zdejmij wtyczkę i przykryj kilkoma fałdami ręcznika papierowego (pozwoli to na mieszanie gorących płynów bez wywoływania eksplozji blendera). Zmiksować na gładką masę, a następnie przelać przez sitko o drobnych oczkach do pojemnika, najlepiej z wylewką. Nie przepychaj mieszanki żurawinowej przez sitko (włókna zostaną przepchnięte), ale potrząśnij nią tam iz powrotem. Wymieszać skórkę pomarańczową i maraschino, a następnie schłodzić przez kilka godzin, aż wystygnie.
Lody z kozim serem ubijamy zgodnie z instrukcją producenta.
Przelać do dużej schłodzonej miski i bardzo szybko złożyć w syropie żurawinowym za pomocą dużej gumowej szpatułki. Szybko przenieść do pojemnika, aby zamrozić na dwie do trzech godzin przed podaniem.