Lody z fasoli Tonka ze szkockim karmelem
Lody z fasoli Tonka ze szkockim karmelem to Wegetariańskie deser. Na 5,13 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 3. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 328 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz szkocką, wodę, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 12 godzin. Ten przepis jest lubiany przez 34 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Suflet z ciemnej czekolady z kremem z fasoli Tonka, Scotch Vanilla Bean Ice Cream, oraz Tonka Bean waniliowe ciasta ze stopioną czekoladą Framboise Ganache dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć pół na pół z cukrem w średnim rondlu. Utrzeć fasolę tonka na ciecz za pomocą mikropłytki. Doprowadzić do gotowania na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aby upewnić się, że cukier jest całkowicie rozpuszczony.
Wyjąć z ognia i pozostawić do stromego na 15 minut.
Żółtka umieścić w średniej misce.
Stale ubijając, wlać pół na pół mieszaninę do miski z żółtkami, następnie zeskrobać mieszaninę do rondla i gotować na średnim ogniu, stale mieszając łopatką i często skrobając dno, aby zapobiec zsiadaniu. Gdy jest wystarczająco gruba, aby pokryć szpatułkę, zdejmij ją z ognia i natychmiast odcedzaj przez sitko o drobnej siatce. Schłodzić nad lodem, następnie umieścić w pojemniku z pokrywką i pozostawić na noc w lodówce.
Umieścić cukier, wodę i sól w średnim rondlu i ustawić na średnim ogniu. Pozostawić do wrzenia, a następnie uważnie obserwować, aż cukier zacznie karmelizować. Delikatnie obracaj, aby promować nawet karmelizację. Gdy karmel osiągnie ciemny miodowy kolor, usuń z ognia. Pozostawić przyciemnić nieco więcej ciepła do prawie koloru syropu klonowego. Powoli i z dala od siebie, skropić szkocką ze śmietaną. Będzie bąbelkować i rozpylać, a karmel będzie chwytał, więc bądź ostrożny.
Umieścić na małym ogniu, ubijając delikatnie co kilka minut, aż uchwycony karmel całkowicie się rozpuści. Odstawić i pozostawić do ostygnięcia. Dokładnie schłodzić przed ubijaniem lodów.
Gdy będziesz gotowy do ubijania, wlej schłodzoną bazę do maszyny do lodów i przetworz zgodnie z instrukcjami producenta. Kiedy lody są gotowe, zapakuj cienką warstwę na dno wytrzymałego plastikowego lub metalowego pojemnika, a następnie skrop karmelem. Powtarzaj, aż wszystkie lody i karmel zostaną ułożone warstwowo w pojemniku. Zamrozić co najmniej 1 godzinę, aż do uzyskania jędrności.