Lody z białą czekoladą i malinami
Lody z białej czekolady i malin mogą być właśnie tym deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 338 kalorii , 4 g białka i 23 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 12 osób. Za 1,43 USD za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup żółtka jaj, chipsy czekoladowe, maliny i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 50 powiedziałoby, że trafił w dziesiątkę. Jest idealny na lato . Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 3 godzin i 30 minut . Jest dostarczany przez Allrecipes. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje niezbyt imponującą ocenę Spoonacular wynoszącą 32% . Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również How to Make Ice Cream Without an Ice Cream Machine , White chocolate-cranberry ice cream i White Chocolate Raspberry Brie Cups .
Instrukcje
Podgrzej mleko, cukier, laskę wanilii, nasiona wanilii i sól w rondlu na średnim ogniu, aż będą ciepłe, około 5 minut.
Ubij żółtka jaj i około 1 szklanki ciepłej mieszanki mlecznej w misce; wlej mieszankę jajeczną do rondla. Kontynuuj gotowanie i mieszaj, aż budyń zgęstnieje na tyle, aby pokryć tył łyżki, 5 do 7 minut.
Wyjmij laskę wanilii. Wymieszaj białe kawałki czekolady z kremem, aż się rozpuszczą.
Wlej budyń do dużej miski i wymieszaj ze śmietaną kremówką i ekstraktem waniliowym. Przykryj i schłódź w lodówce, aż schłodzi się.
Wlej schłodzoną mieszankę do maszyny do lodów i zamroź zgodnie z instrukcją producenta, aż do uzyskania konsystencji „miękkiej”.
Podgrzewaj maliny w rondlu na średnim ogniu, aż zaczną się rozpadać, 7 do 10 minut. Przetrzyj maliny przez sito nad miską, aby usunąć pestki; wyrzuć pestki.
Delikatnie wmieszaj maliny do miękkich lodów, tak aby powstały wstążki malin.
Przenieś lody do plastikowego pojemnika z pokrywką o pojemności jednego lub dwóch litrów; przykryj powierzchnię folią i zamknij. Aby uzyskać najlepsze rezultaty, lody powinny dojrzewać w zamrażarce przez co najmniej 2 godziny lub przez całą noc.