Lody Z Białego Sezamu Pistacjowego Crunch

Lody z białego sezamu pistacjowego Crunch mogą być tylko deserem, którego szukasz. Na 5,14 zł za porcję, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 1846 kalorii, 30g białka, oraz 138g tłuszczu każdy. 111 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka śmietany, świeżo sezamu, ekstraktu z wanilii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Domowe Ciasto Z Lodami Crunch, Sezam Crunch Bitej Śmietany Funt Ciasto, oraz Ciasteczka pistacjowe z polewą z białej czekolady i serem śmietankowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zmiel świeżo prażone nasiona sezamu w blenderze na średniej prędkości przez 10 sekund, aż w większości zostaną sproszkowane.
Wlać około 1/2 szklanki mleka i miksować przez kolejne 10 sekund, aż powstanie drobna pasta.
Dodaj pozostałe mleko i śmietanę i zmiksuj na wysokiej przez 30 sekund, aż dobrze się połączą.
W rondlu o średnim ciężkim dnie ubić żółtka i cukier do bladego koloru i lekko zgęstnieć.
Wlać nabiał, ubijać do połączenia i gotować na średnim ogniu, często ubijając, aż krem uformuje się z tyłu łyżki i przesunięty palec pozostawia czystą linię. Odcedź krem do szczelnego pojemnika, naciskając na stałe sezamowe, aby wyodrębnić całą ciecz.
Wymieszać skórkę pomarańczową i ekstrakt z wanilii, następnie posolić do smaku. Schłodzić co najmniej 6 godzin lub przez noc w lodówce, a następnie unieść następnego dnia zgodnie z instrukcjami producenta. W ostatniej chwili ubijania dodaj pistacje.
Przelać ubijane lody do hermetycznego pojemnika i schłodzić w zamrażarce przez co najmniej 4 godziny przed podaniem. Aby służyć, top każdej misce z 1 do 2 łyżeczki melasy granatu.