Lody wiśniowo-waniliowe z sosem wiśniowym
Lody wiśniowo-waniliowe z sosem wiśniowym mogą być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 399 kalorii. Ten przepis służy 8. Na $2.2 za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Przynosi ci to Epikurious. Mieszanka wiśni, brandy o smaku wiśniowym, pół na pół i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 22%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Lody wiśniowo-waniliowe z sosem wiśniowym, Cherry Bourbon Vanilla Bean Ice Cream # IceCreamforOXO, oraz Lody Waniliowe Z Sosem Wiśniowo-Rabarbarowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć wiśnie i cukier w dużym rondlu; wrzucić do herbu.
Odstawić do wytworzenia soków, około 2 godzin. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień do średnio-niskiej i gotować na wolnym ogniu, aż ciecz lekko zgęstnieje, o 12 protokół.
Zdjąć z ognia; wymieszać z brandy.
Przenieś 1 szklankę mieszanki wiśni do małej miski; rezerwy do użycia w lodach.
Konfitury wymieszać do pozostałej mieszanki wiśniowej w rondlu; rezerwy na sos. Schłodzić obie mieszanki wiśni oddzielnie co najmniej 2 godziny. (Można przygotować 2 dni wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.)
Wlać pół na pół do ciężkiego średniego rondla. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii; dodać fasolę. Doprowadzić do wrzenia.
Zdjąć z ognia; strome 30 minut.
Cukier i żółtka ubić w średniej misce, aby dobrze wymieszać. Doprowadzić pół na pół na wolnym ogniu. Stopniowo ubijaj gorącą pół na pół do mieszaniny żółtka. Powrót mieszaniny do tego samego rondla. Mieszaj na średnim ogniu, aż krem zgęstnieje i pozostawia ścieżkę z tyłu łyżki, gdy palec jest narysowany w poprzek, około 4 minut (nie gotować).
Wymieszać w śmietanie bitej i wanilii. Przechowywać w lodówce, aż ostygnie, mieszając od czasu do czasu, o 2 godziny.
Używając Maszyny do lodów, przetworzyć budyń, aż będzie prawie twardy, zgodnie z instrukcjami producenta; dodać zarezerwowaną 1 szklankę mieszanki wiśni. Proces aż lody firm, o 15 minut dłużej.
Przenieść do pojemnika; przykryć i zamrozić. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Zamrozić.)
Łyżka lodów do misek. Wierzch z sosem reserved i podawać.