Lody wiśniowo-waniliowe z sosem wiśniowym

Lody wiśniowo-waniliowe z sosem wiśniowym
Lody wiśniowo-waniliowe z sosem wiśniowym mogą być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 399 kalorii. Ten przepis służy 8. Na $2.2 za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Przynosi ci to Epikurious. Mieszanka wiśni, brandy o smaku wiśniowym, pół na pół i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 22%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Lody wiśniowo-waniliowe z sosem wiśniowym, Cherry Bourbon Vanilla Bean Ice Cream # IceCreamforOXO, oraz Lody Waniliowe Z Sosem Wiśniowo-Rabarbarowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połączyć wiśnie i cukier w dużym rondlu; wrzucić do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzereśnieCzereśnie
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Odstawić do wytworzenia soków, około 2 godzin. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień do średnio-niskiej i gotować na wolnym ogniu, aż ciecz lekko zgęstnieje, o 12 protokół.
3
Zdjąć z ognia; wymieszać z brandy.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
4
Przenieś 1 szklankę mieszanki wiśni do małej miski; rezerwy do użycia w lodach.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
CzereśnieCzereśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
5
Konfitury wymieszać do pozostałej mieszanki wiśniowej w rondlu; rezerwy na sos. Schłodzić obie mieszanki wiśni oddzielnie co najmniej 2 godziny. (Można przygotować 2 dni wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzetworyPrzetwory
CzereśnieCzereśnie
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
1
Wlać pół na pół do ciężkiego średniego rondla. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii; dodać fasolę. Doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pół Na PółPół Na Pół
WaniliaWanilia
NasionaNasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia; strome 30 minut.
3
Cukier i żółtka ubić w średniej misce, aby dobrze wymieszać. Doprowadzić pół na pół na wolnym ogniu. Stopniowo ubijaj gorącą pół na pół do mieszaniny żółtka. Powrót mieszaniny do tego samego rondla. Mieszaj na średnim ogniu, aż krem zgęstnieje i pozostawia ścieżkę z tyłu łyżki, gdy palec jest narysowany w poprzek, około 4 minut (nie gotować).
Składniki, których będziesz potrzebować
Pół Na PółPół Na Pół
BudyńBudyń
CukierCukier
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
4
Zdjąć z ognia.
5
Wymieszać w śmietanie bitej i wanilii. Przechowywać w lodówce, aż ostygnie, mieszając od czasu do czasu, o 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do BiciaKrem Do Bicia
WaniliaWanilia
6
Używając Maszyny do lodów, przetworzyć budyń, aż będzie prawie twardy, zgodnie z instrukcjami producenta; dodać zarezerwowaną 1 szklankę mieszanki wiśni. Proces aż lody firm, o 15 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
BudyńBudyń
CzereśnieCzereśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów
7
Przenieść do pojemnika; przykryć i zamrozić. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Zamrozić.)
8
Łyżka lodów do misek. Wierzch z sosem reserved i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
OkazjeLetnie
Magazyn