Lody wiśniowo-orzechowe

Lody wiśniowo-orzechowe
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc wypróbuj Cherry Nut Ice Cream. Jedna porcja zawiera 722 kalorie , 8 g białka i 63 g tłuszczu . Za 1,57 USD za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 12 osób. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 50 minut . Będzie hitem na Twoim letnim wydarzeniu. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Mieszanka cukru, gęstej śmietany kremówki, kokosa i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 38% , co jest raczej złym wynikiem. Podobne przepisy obejmują How to Make Ice Cream Without an Ice Cream Machine , Cherry ice cream i Cherry, Date & Nut Muffins .

Instrukcje

1
Podgrzewaj śmietanę w dużym rondlu na średnim ogniu, aż na brzegach naczynia zaczną się formować bąbelki; dodawaj cukier i sól, mieszając, aż się rozpuszczą.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Lub Mrożone, Wydrylowane, Ciemne, Słodkie Wiśnie, Rozmrożone I Pokrojone Na ćwiartkiświeże Lub Mrożone, Wydrylowane, Ciemne, Słodkie Wiśnie, Rozmrożone I Pokrojone Na ćwiartki
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Ubij niewielką ilość śmietany z jajkami. Wrzuć wszystko z powrotem do patelni, cały czas ubijając. Gotuj i mieszaj na małym ogniu, aż mieszanka osiągnie co najmniej 160° i pokryje tył metalowej łyżki.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Zdjąć z ognia. Wymieszać z ekstraktem. Szybko ostudzić, umieszczając patelnię w misce z lodowatą wodą; mieszać przez 2 minuty. Przycisnąć papier woskowany do powierzchni kremu. Schłodzić przez kilka godzin lub całą noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
Ciepła, Mocna Parzona KawaCiepła, Mocna Parzona Kawa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Napełnij cylinder zamrażarki do lodów w dwóch trzecich; zamroź zgodnie z instrukcją producenta. Schłodź pozostałą mieszankę do momentu zamrożenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony
5
Dodaj wiśnie, kokos, migdały i czekoladę do lodów i wymieszaj, aż się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony
Pieczenie Czekoladowych LokówPieczenie Czekoladowych Loków
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
6
Przenieść do pojemnika do zamrażania; zamrozić na 2–4 godziny przed podaniem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDesery
OkazjeLetnie
Magazyn