Lody wiśniowo-orzechowe
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc wypróbuj Cherry Nut Ice Cream. Jedna porcja zawiera 722 kalorie , 8 g białka i 63 g tłuszczu . Za 1,57 USD za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 12 osób. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 50 minut . Będzie hitem na Twoim letnim wydarzeniu. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Mieszanka cukru, gęstej śmietany kremówki, kokosa i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 38% , co jest raczej złym wynikiem. Podobne przepisy obejmują How to Make Ice Cream Without an Ice Cream Machine , Cherry ice cream i Cherry, Date & Nut Muffins .
Instrukcje
Podgrzewaj śmietanę w dużym rondlu na średnim ogniu, aż na brzegach naczynia zaczną się formować bąbelki; dodawaj cukier i sól, mieszając, aż się rozpuszczą.
Ubij niewielką ilość śmietany z jajkami. Wrzuć wszystko z powrotem do patelni, cały czas ubijając. Gotuj i mieszaj na małym ogniu, aż mieszanka osiągnie co najmniej 160° i pokryje tył metalowej łyżki.
Zdjąć z ognia. Wymieszać z ekstraktem. Szybko ostudzić, umieszczając patelnię w misce z lodowatą wodą; mieszać przez 2 minuty. Przycisnąć papier woskowany do powierzchni kremu. Schłodzić przez kilka godzin lub całą noc.
Napełnij cylinder zamrażarki do lodów w dwóch trzecich; zamroź zgodnie z instrukcją producenta. Schłodź pozostałą mieszankę do momentu zamrożenia.
Dodaj wiśnie, kokos, migdały i czekoladę do lodów i wymieszaj, aż się połączą.
Przenieść do pojemnika do zamrażania; zamrozić na 2–4 godziny przed podaniem.