Lody w chrupiących czekoladowo-kokosowych Rożkach
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj lodów w chrupiących czekoladowo-kokosowych Rożkach. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 385 kalorii. Ten bezglutenowy i przyjazny dla fodmap przepis służy 10 i kosztuje 89 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do Lato. Jeśli masz słodko-gorzką czekoladę, jajka, lody dulche de leche i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Z łyżeczką wynik 22%, to danie nie jest tak spektakularne. Spróbuj Tosty Coconut Cold Brew Bananan Ice Cream, Rożki do lodów Ricottan i Chocolate Chip, oraz Miętowe Czekoladowe Rożki Do Lodów dla podobnych receptur.
Instrukcje
Narysuj 6-calowe koło na 5 oddzielnych arkuszach pergaminu. Obróć arkusze i posmaruj masłem wewnątrz rund i 1 cal poza obręczami. Uformuj 12-calowy arkusz folii w 6-calowy stożek. Owinąć kolejny arkusz folii wokół stożka, aby wygładzić powierzchnię.
W robocie kuchennym, proces kokosowy aż dobrze.
Dodać cukier, jajka i 1 łyżkę roztopionego masła; proces, aż ciasto jest połączone.
Przenieść ciasto do miski.
Zestaw 1 przygotowanych arkuszy pergaminu na blasze do pieczenia. Łyżka 1 1/2 łyżki ciasta na maśle okrągłe. Za pomocą przesuniętej szpatułki rozprowadź ciasto na krawędzi koła cienką i równą warstwą.
Piec tuile przez 6 minut, lub do złotego całego.
Natychmiast przenieść pergamin na powierzchnię roboczą. Ostrożnie zwinąć tuile wokół stożka folii aluminiowej, naciskając go w kształcie stożka; ostudzić przez 1 do 2 minut przed wyjęciem stożka folii z wnętrza tuile. Powtórz z pozostałym cieście, używając każdego kawałka pergaminu dwa razy i masłem rund między partiami.
Za pomocą małej szczotki do ciast pokryj wnętrze każdego stożka roztopioną czekoladą.
Posmaruj zewnętrzną krawędź stożka 1/2-calowym pasem stopionej czekolady.
Stożki przełożyć na blachę do pieczenia wyłożoną papierem woskowym i schłodzić do momentu, w którym będą gotowe. Napełnij gałkami lodów i podawaj od razu.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem do lodów. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "