Lody Truskawkowo-Miętowe
Lody truskawkowo-miętowe to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 278 kalorii, 4G białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 77 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odbierz truskawki, cukier, pół na pół i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Lody Truskawkowe Paleo, Sernik Truskawkowy Lody, oraz Ciasteczka truskawkowe i lody śmietankowe.
Instrukcje
Połączyć pół na pół i mleko w ciężkim rondlu; doprowadzić do wrzenia.
Połączyć 1/2 szklanki cukru i żółtka; ubić mikserem z dużą prędkością, aż będzie gęsty i blady. Stopniowo dodaj połowę gorącej mieszaniny mleka do mieszaniny żółtka, stale mieszając trzepaczką. Powrót mieszaniny mleka do patelni. Zmniejsz ciepło do średnio-niskiego i gotuj 2 minuty lub aż termometr zarejestruje 160, stale mieszając.
Umieść patelnię w dużej wypełnionej lodem misce. Chłodna mieszanka mleka całkowicie, mieszając od czasu do czasu.
Połącz pozostałe 1 szklanka cukru i 1/2 szklanki wody w naczyniu bezpiecznym w kuchence mikrofalowej; kuchenka mikrofalowa W Wysokiej 2 1/2 minut lub aż cukier się rozpuści.
Dodaj miętę do gorącego syropu; stromo przez 5 minut.
Wlać syrop na jagody; odstawić na 20 minut.
Dodać jagody i syrop do mieszanki mlecznej; dobrze wymieszać. Przykryć i schłodzić, mieszając od czasu do czasu.
Wlać mieszaninę do zamrażarki w zamrażarce do lodów i zamrozić zgodnie z instrukcjami producenta. Łyżka lodów do pojemnika bezpiecznego dla zamrażarki; przykryć i zamrozić na 1 godzinę lub do twardości.