Lody Szparagowe

Lody Szparagowe
Lody szparagowe to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 1 porcją. Na 10,32 zł za porcję, ten przepis okładki 74% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 49g białka, 62 g tłuszczu, oraz w sumie 1126 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 38 smakoszy i kucharzy. Jest idealny do Lato. Jeśli masz pod ręką mleko, żółtka jaj, śmietanę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Ciasteczka truskawkowe i lody śmietankowe, Lody Awokado, oraz Lody Dyniowe Bez Ubijania.

Instrukcje

1
Wytnij górną 2 do 3 cali od każdej łodygi szparagów; rezerwy DNA do innego użytku.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
2
Napełnij dużą miskę lodowatą wodą. Doprowadzić garnek osolonej wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
GarnekGarnek
3
Dodać szparagi Topy i gotować, aż jasnozielony, 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
4
Odcedzić i zanurzyć w lodowatej wodzie, następnie dobrze osuszyć i przelać do blendera; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
5
Żółtka i cukier ubić w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Podgrzać mleko i śmietanę w rondlu na średnim ogniu, aż po prostu się zagotuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
7
Usuń z ognia i stopniowo dodawaj mieszaninę żółtkową, stale ubijając. Odstawić patelnię do ognia i gotować, stale mieszając drewnianą łyżką, aż krem będzie wystarczająco gęsty, aby pokryć łyżkę, a termometr rejestruje 170 Stopni F, około 10 minut (nie pozwól, aby krem się zagotował).
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
TrzepaczkaTrzepaczka
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PatelniaPatelnia
8
Przełożyć krem do blendera ze szparagami i puree, aż będzie gładka, 1 do 2 minut. Całkowicie ostudzić, a następnie przecedzić przez sitko o drobnych oczkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
BudyńBudyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
9
Zamrozić krem szparagowy w maszynie do lodów zgodnie z instrukcją producenta. Użyj dwóch łyżek, aby uformować lody w quenelles (owalne miarki).
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
LodyLody
BudyńBudyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia100
Magazyn