Lody Szparagowe
Lody szparagowe to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 1 porcją. Na 10,32 zł za porcję, ten przepis okładki 74% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 49g białka, 62 g tłuszczu, oraz w sumie 1126 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 38 smakoszy i kucharzy. Jest idealny do Lato. Jeśli masz pod ręką mleko, żółtka jaj, śmietanę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Ciasteczka truskawkowe i lody śmietankowe, Lody Awokado, oraz Lody Dyniowe Bez Ubijania.
Instrukcje
Wytnij górną 2 do 3 cali od każdej łodygi szparagów; rezerwy DNA do innego użytku.
Napełnij dużą miskę lodowatą wodą. Doprowadzić garnek osolonej wody do wrzenia.
Dodać szparagi Topy i gotować, aż jasnozielony, 2 do 3 protokół.
Odcedzić i zanurzyć w lodowatej wodzie, następnie dobrze osuszyć i przelać do blendera; odstawić.
Żółtka i cukier ubić w średniej misce.
Podgrzać mleko i śmietanę w rondlu na średnim ogniu, aż po prostu się zagotuje.
Usuń z ognia i stopniowo dodawaj mieszaninę żółtkową, stale ubijając. Odstawić patelnię do ognia i gotować, stale mieszając drewnianą łyżką, aż krem będzie wystarczająco gęsty, aby pokryć łyżkę, a termometr rejestruje 170 Stopni F, około 10 minut (nie pozwól, aby krem się zagotował).
Przełożyć krem do blendera ze szparagami i puree, aż będzie gładka, 1 do 2 minut. Całkowicie ostudzić, a następnie przecedzić przez sitko o drobnych oczkach.
Zamrozić krem szparagowy w maszynie do lodów zgodnie z instrukcją producenta. Użyj dwóch łyżek, aby uformować lody w quenelles (owalne miarki).