Lody sernikowe z sosem truskawkowym
Lody sernikowe z sosem truskawkowym to Wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 291 kalorii, 10g białka, oraz 11g tłuszczu. Na 1,73 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 13 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać skórkę z cytryny, serek, wanilia, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. To będzie hit w Twoim Dzień Matki wydarzenie. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 49%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Sernik Truskawkowy Lody, Lody Truskawkowe Paleo, oraz Lody sernikowe z sosem truskawkowym.
Instrukcje
W robocie kuchennym połączyć jogurt, śmietanę, serek śmietankowy, 2 łyżki cukru, wanilię i skórkę z 1 cytryny; proces do gładkiej, 1 minutę. Zamrażać w hermetycznym pojemniku do uzyskania stałej objętości, 6 godzin. W małym rondlu zagotować truskawki, pozostałe 2 łyżki cukru, 2 łyżki wody, sok i 1 łyżeczka skórki; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż truskawki zmiękną, 5 minut.
Wyjąć z ognia i ostudzić. W robocie kuchennym, przetwarzać mieszaninę mrożonego jogurtu i mleka, aż będzie gładka i gęsta, 1 do 2 minut. (Jeśli lody zaczną się topić, przełożyć do miski i zamrozić na 20 minut.) Lody podzielić na 6 misek. Top każdy z sosem truskawkowym, graham cracker okruchy i loki czekolady.