Lody Rumowe
Lody rumowe mogą być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 2 i kosztuje $1.7 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 546 kalorii, 9g białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, rum, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasteczka truskawkowe i lody śmietankowe, Lody Awokado, oraz Śmierć Lodami Czekoladowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś śmietanę, mleko, 1/2 szklanki brązowego cukru i gałkę muszkatołową na wolnym ogniu w ciężkim średnim rondlu na średnim ogniu, mieszając.
W międzyczasie ubij razem jajka, pozostając 1/4 szklanki brązowego cukru i 1/8 łyżeczki soli w dużej misce.
Dodać mieszankę śmietany w wolnym strumieniu, ubijając. Wróć do rondla i gotuj, mieszając drewnianą łyżką, aż mieszanina pokryje tył łyżki i zarejestruje 79° na termometrze natychmiastowego odczytu (nie gotować).
Natychmiast przecedzić krem przez sito o drobnych oczkach do metalowej miski. Wymieszać z rumem i schłodzić budyń co najmniej 6 godzin.
Zamrozić w maszynie do lodów, a następnie przenieść do hermetycznego pojemnika i umieścić w zamrażarce do stwardnienia, około 2 godzin.
* Krem rumowy można schłodzić do 24 godzin.* Lody utrzymuje 1 tydzień.