Lody rozmarynowe z Pralinkami z orzechów piniowych

Lody rozmarynowe z Pralinkami z orzechów piniowych
Na 1,83 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 1163 kalorii, 12g białka, oraz 75 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2. 2 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny i 30 minut. Mieszanka mleka, syrop kukurydziany, ciężka śmietana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tarta z orzechów sosnowych z kremem rozmarynowym, Agnolotti z pieczonym brokułem i szpinakiem w sosie z maślanych orzechów piniowych, oraz Łyżki: rozmarynu, oliwy z oliwek i miodu sosnowego dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Połączyć orzeszki piniowe, brązowy cukier, miód, masło i 1/8 łyżeczki soli w małej misce. Wymieszać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Orzeszki SosnoweOrzeszki Sosnowe
MasłoMasło
MiódMiód
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Rozłóż orzechy w jednej warstwie na pergaminie wyłożonej blachy do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
OrzechyOrzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
4
Piec przez 8 minut. Przesuwaj nakrętki widelcem, aby nie zbrylały się.
Składniki, których będziesz potrzebować
OrzechyOrzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Piec 2 Więcej minut, przenieść orzechy wokół ponownie, a następnie gotować 2 lub 3 więcej minut. Orzechy będą wyglądać bąbelkowo.
Składniki, których będziesz potrzebować
OrzechyOrzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia. Przesuwaj je kilka razy podczas procesu chłodzenia, aby nie przyklejały się do siebie w jak największym stopniu. Po ugotowaniu połamać duże grudki palcami. Odstawić z jak najmniej orzechów dotykając, jak to możliwe.Zrób lody: do połowy napełnij dużą miskę lodem i wodą; odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
WodaWoda
OrzechyOrzechy
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
PiekarnikPiekarnik
7
Wymieszać 2 uncje mleka ze skrobi kukurydzianej w małej misce. Mieszać aż do całkowitego i gładkiego włączenia; odstawić. W oddzielnej średniej misce ubić ser śmietankowy, rozmaryn mielony, i pozostały ¼ łyżeczki soli razem, aż dobrze włączone; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Serek śmietankowySerek śmietankowy
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
RozmarynRozmaryn
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
8
Połączyć pozostałe mleko, śmietanę, cukier granulowany i syrop kukurydziany w rondlu 4-quart, doprowadzić do wrzenia toczenia na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
Syrop KukurydzianySyrop Kukurydziany
KremKrem
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
9
Usunąć z ognia i stopniowo mieszać w mieszaninie skrobi kukurydzianej. Wróć do ognia i pozwól mu wrócić do wrzenia, ubijając cały czas.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
10
Wyjąć z ognia i ostudzić około 2 minut, a następnie stopniowo ubijać gorącą mieszaninę mleka do średniej miski z mieszaniną twarogu. Ubijaj, aż będzie bardzo gładka. Pozostawić do ostygnięcia około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Serek śmietankowySerek śmietankowy
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
11
Wlać mieszaninę do 1-galonowej torby zamrażarki Ziplock. Zamknij torbę i zanurz ją w misce z lodowatą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
1
Schłodzoną mieszaninę wlać przez sito o drobnej siatce bezpośrednio do miski Maszyny do lodów. To nie tylko usuwa mielony rozmaryn, ale poprawia konsystencję lodów. Postępuj zgodnie z kierunkiem produkcji na maszynie, aż lody będą gładkie, gęste i kremowe. To powinno być ciągnięcie z boków tylko trochę jak to churches.Pakuj lody do pojemnika 1-quart storage, składając praliny z orzechów sosnowych w przerywany sposób. Uszczelnienie szczelną pokrywą. Zamrozić lody do bardzo twardego, co najmniej 4 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
Orzeszki SosnoweOrzeszki Sosnowe
PralinyPraliny
RozmarynRozmaryn
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów
SitoSito
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 30 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDodatki
OkazjeLetnie
Magazyn