Lody rodzynkowe z sosem czekoladowo-orzechowym
Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 898 kalorii, 12g białka, oraz 66 g tłuszczu każdy. Jeśli 1,72 zł za porcję spada w budżecie, rodzynkowe lody z sosem czekoladowo-orzechowym może być niesamowite bezglutenowe przepis do wypróbowania. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką rodzynki pokryte czekoladą, mleczną czekoladę, ciężką śmietanę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Puszyste Lody Czekoladowo-Orzechowe, Czekolada Mleczna Masło Orzechowe Lody, oraz Zdrowsze Lody (Pełnoziarniste Ciasteczka Z Masłem Orzechowym + Lody Bananan Z Masłem Orzechowym) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz 1 szklankę śmietany, czekolady i masła orzechowego w małym rondlu. Ciepłą mieszaninę na średnim ogniu, ubijając, aż czekolada stopi się i mieszanina jest gładka, około 5 minut. Odstawić do ostygnięcia.
Pozostałą 1/2 szklanki śmietany i cukru cukierniczego wymieszać w średniej misce i użyć miksera elektrycznego lub trzepaczki ubijać, aż śmietana po prostu utrzyma sztywne szczyty.
Umieścić 2 małe gałki lodów (około 2 łyżki. każdy) w każdym z 4 lodów lub parfait szklanki i posypać każdy z około 1 łyżka. rodzynki w czekoladzie. Powtórz z jeszcze 2 gałkami lodów i pozostałymi rodzynkami w czekoladzie.
Mżawka około 3 łyżki. ciepły sos czekoladowo-orzechowy na każdym deserze lodowym, a następnie top off z odrobiną bitej śmietany.