Lody rabarbarowe
Lody rabarbarowe to deser dla 16 osób. Jedna porcja zawiera 234 kalorie , 1 g białka i 11 g tłuszczu . Za 46 centów za porcję ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Będzie hitem na imprezie z okazji Dnia Matki . Ten przepis lubią 1 smakosze i kucharze. Udaj się do sklepu i kup wodę, barwnik spożywczy, pianki i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Od przygotowania do podania na talerzu ten przepis zajmuje około 25 minut . Jest dostarczany przez Taste of Home. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 0% to danie można ulepszyć. Wypróbuj How to Make Ice Cream Without a Ice Cream Machine , Cheesecake Cheesecake With Rhubarb Compote and Candied Pistachies i Crispy Rhubarb Pockets , aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
W dużym rondlu zagotuj rabarbar, cukier i wodę. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 10-12 minut lub do momentu, aż rabarbar zmięknie.
Wymieszaj pianki, sok z cytryny i barwnik spożywczy, jeśli chcesz; gotuj i mieszaj, aż pianki się rozpuszczą. Przykryj i wstaw do lodówki na 1 godzinę.
Wymieszaj z bitą śmietaną.
Przenieś do pojemnika do zamrażania, przykryj i zamroź na okres do 2 miesięcy.
Wyjąć z zamrażarki 20 minut przed podaniem.