Lody orzechowe Profiteroles z ciepłym sosem Kahlua

Lody orzechowe Profiteroles z ciepłym sosem Kahlua
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj Gelato Profiteroles z orzechami laskowymi z ciepłym sosem Kahlua. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 597 kalorii. Ten przepis służy 12. Na 1,62 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz mąkę uniwersalną, masło, orzechy laskowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so amazing spoonacular score of 38%. Spróbuj Lody orzechowe Profiteroles z ciepłym sosem Kahlua, Faux Profiteroles z ciepłym sosem karmelowym, oraz Lody orzechowe z bogatym sosem czekoladowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Drobno zmielić orzechy laskowe w procesorze. Doprowadzić pół na pół na wolnym ogniu w dużym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pół Na PółPół Na Pół
Orzechy LaskoweOrzechy Laskowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
W dużej misce wymieszać cukier i żółtka. Stopniowo ubijać gorącą pół na pół do mieszaniny cukru; powrócić do rondla. Mieszaj na średnim ogniu, aż krem lekko zgęstnieje, około 3 minut (nie pozwól, aby mieszanina się zagotowała). Przecedzić do dużej miski. Wymieszać z orzechami laskowymi i ekstraktem z wanilii. Przechowywać w lodówce krem do zimna, około 4 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z WaniliiEkstrakt Z Wanilii
Pół Na PółPół Na Pół
żółtko Jajażółtko Jaja
Orzechy LaskoweOrzechy Laskowe
BudyńBudyń
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Przelać krem do maszyny do lodów i przetworzyć zgodnie z instrukcjami producenta.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
BudyńBudyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów
4
Przelać krem do pojemnika; przykryć i zamrozić.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
1
Doprowadzić pół na pół, cukier, i masło na wolnym ogniu w ciężkim średnim rondlu, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pół Na PółPół Na Pół
MasłoMasło
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia; dodać czekoladę i ubijać, aż się stopi i będzie gładka. Wymieszać Kahlúa i wanilię. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Całkowicie schłodzić, przykryć i schłodzić. Przepłukać przed podaniem.)
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
WaniliaWanilia
KahluaKahlua
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1
Rozgrzej piekarnik do 218°. Przynieś mleko, masło i sól do zagotowania w ciężkim średnim rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PiekarnikPiekarnik
2
Zdjąć z ognia. Wymieszać z mąką. Gotować na średnim ogniu, aż mieszanina będzie gładka, odciąga się od boków patelni i tworzy kulkę, stale energicznie mieszając, około 1 1/2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Zdjąć z ognia. Używając miksera elektrycznego, mieszaj ciasto na małej prędkości, aż ciasto lekko ostygnie, ale nadal jest bardzo ciepłe. Ubić w jajkach 1 na raz na średniej prędkości, dobrze mieszając po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
4
Linia 2 duże blachy do pieczenia z pergaminem. Upuść kawałki ciasta wielkości orzecha włoskiego na arkusze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
5
Piec do puffed i zaczyna brązowy, o 15 protokół. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 191°; kontynuuj pieczenie, aż ptysie będą brązowe i bardzo chrupiące, około 10 minut. Schłodzić na prześcieradłach.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Pokrój 36 kremowych ptysiów na pół poziomo.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
7
W każdej kremie umieścić gałkę gelato. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Kryć i zamrażać.) Podzielić profiterole między płytki.
Składniki, których będziesz potrzebować
GelatoGelato
KremKrem
8
Skropić ciepłym sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia7
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn