Lody orzechowe Profiteroles z ciepłym sosem Kahlua
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj Gelato Profiteroles z orzechami laskowymi z ciepłym sosem Kahlua. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 597 kalorii. Ten przepis służy 12. Na 1,62 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz mąkę uniwersalną, masło, orzechy laskowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so amazing spoonacular score of 38%. Spróbuj Lody orzechowe Profiteroles z ciepłym sosem Kahlua, Faux Profiteroles z ciepłym sosem karmelowym, oraz Lody orzechowe z bogatym sosem czekoladowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Drobno zmielić orzechy laskowe w procesorze. Doprowadzić pół na pół na wolnym ogniu w dużym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pół Na Pół
Orzechy Laskowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
W dużej misce wymieszać cukier i żółtka. Stopniowo ubijać gorącą pół na pół do mieszaniny cukru; powrócić do rondla. Mieszaj na średnim ogniu, aż krem lekko zgęstnieje, około 3 minut (nie pozwól, aby mieszanina się zagotowała). Przecedzić do dużej miski. Wymieszać z orzechami laskowymi i ekstraktem z wanilii. Przechowywać w lodówce krem do zimna, około 4 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z Wanilii
Pół Na Pół
żółtko Jaja
Orzechy Laskowe
Budyń
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Trzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Przelać krem do maszyny do lodów i przetworzyć zgodnie z instrukcjami producenta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody
Budyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do Lodów
4
Przelać krem do pojemnika; przykryć i zamrozić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Budyń
1
Doprowadzić pół na pół, cukier, i masło na wolnym ogniu w ciężkim średnim rondlu, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pół Na Pół
Masło
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia; dodać czekoladę i ubijać, aż się stopi i będzie gładka. Wymieszać Kahlúa i wanilię. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Całkowicie schłodzić, przykryć i schłodzić. Przepłukać przed podaniem.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Wanilia
Kahlua
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
1
Rozgrzej piekarnik do 218°. Przynieś mleko, masło i sól do zagotowania w ciężkim średnim rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Mleko
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Piekarnik
2
Zdjąć z ognia. Wymieszać z mąką. Gotować na średnim ogniu, aż mieszanina będzie gładka, odciąga się od boków patelni i tworzy kulkę, stale energicznie mieszając, około 1 1/2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Zdjąć z ognia. Używając miksera elektrycznego, mieszaj ciasto na małej prędkości, aż ciasto lekko ostygnie, ale nadal jest bardzo ciepłe. Ubić w jajkach 1 na raz na średniej prędkości, dobrze mieszając po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
4
Linia 2 duże blachy do pieczenia z pergaminem. Upuść kawałki ciasta wielkości orzecha włoskiego na arkusze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy Włoskie
Ciasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
5
Piec do puffed i zaczyna brązowy, o 15 protokół. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 191°; kontynuuj pieczenie, aż ptysie będą brązowe i bardzo chrupiące, około 10 minut. Schłodzić na prześcieradłach.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
6
Pokrój 36 kremowych ptysiów na pół poziomo.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem
7
W każdej kremie umieścić gałkę gelato. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Kryć i zamrażać.) Podzielić profiterole między płytki.