Lody Na Blaszanym Dachu
Lody na blaszanym dachu mogą być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 82g tłuszczu, oraz w sumie 1112 kalorii. Ten przepis służy 2. Na 3,03 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz fasolę waniliową, mleko, ekstrakt z wanilii i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wiele osób robiło ten przepis, a 130 powiedziało, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Lody Na Blaszanym Dachu, Ciasteczka truskawkowe i lody śmietankowe, oraz Lody Awokado.
Instrukcje
W średnim rondlu rozgrzej mleko, cukier, sól i 1/2 szklanki (125 ml) śmietany. Ostrym nożem do parowania zeskrobać aromatyczne nasiona z fasoli wanilii i dodać je wraz z kapsułką do gorącej mieszanki mleka. Przykryć, zdjąć z ognia i pozostawić strome w temperaturze pokojowej przez 30 minut.
Przepłukać mieszaninę waniliową.
Pozostałą 1 szklankę (250 ml) śmietany wlać do dużej miski i ułożyć na wierzchu sitko z siatki. W osobnej średniej misce ubić żółtka. Powoli wlewaj ciepłą mieszankę do żółtek, stale ubijając, a następnie zeskrobuj rozgrzane żółtka z powrotem do rondla.
Mieszaj mieszaninę stale na średnim ogniu za pomocą żaroodpornej szpatułki, skrobając dno podczas mieszania, aż mieszanina zgęstnieje i pokryje szpatułkę.
Krem przelać przez sitko i wymieszać z kremem do ostygnięcia.
Usuń fasolę wanilii, wytrzyj ją z dowolnych kawałków jajka i dodaj z powrotem do kremu. Wymieszać wanilią i wymieszać, aż ostygnie nad łaźnią lodową. Dokładnie schłodzić w lodówce.
Gdy lody są gotowe do ubijania, Usuń fasolkę wanilii (można ją spłukać i ponownie użyć). Zamrozić lody w maszynie do lodów zgodnie z instrukcjami producenta. Podczas gdy lody są zamrożone, pokroić orzeszki ziemne na kawałki wielkości kęsa.
Złóż kawałki orzeszków ziemnych do mrożonych lodów, jak usunąć go z maszyny, i warstwy z Fudge Ripple.
Przedruk za zgodą the Perfect Scoop: Lody, sorbety, granity i słodkie akompaniamenty David Lebovitz, © 2011 Ten Speed Press
David Lebovitz jest cukiernikiem, autorem i twórcą wielokrotnie nagradzanego bloga kulinarnego www.davidlebovitz.com. przeszkolony jako piekarz we Francji i Belgii, pracował przez dwanaście lat w dziale cukierniczym w słynnym Chez Panisse. Room for Dessert, jego pierwsza książka, została finalistą nagrody International Association of Culinary Professionals award. Jest również autorem gotowych na deser, słodkiego życia w Paryżu, finalisty nagrody IACP 2010 w kategorii Literary Food Writing oraz The Perfect Scoop. David pisze, bloguje i prowadzi kulinarne wycieczki ze swojego domu w Paryżu we Francji.
Dodaj notatki moje notatki