Lody Miętowe
Lody miętowe to bezglutenowe przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 271 kalorii, 7G białka, oraz 7G tłuszczu. Na 59 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać żółtka jaj, mleko skondensowane, cukierki mięty pieprzowej, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 20%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Ciasteczka truskawkowe i lody śmietankowe, Lody Awokado, oraz Kremowe Lody Cytrynowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz 1 1/4 szklanki 2% mleka i żółtka jaj w ciężkim rondlu na średnim ogniu. Gotować, aż mieszanina będzie lekko gęsta i pokryje tył łyżki (około 8 minut), stale mieszając (nie gotować). Lekko ostudzić mieszankę jajeczną.
Połącz mieszaninę jaj, 1 1/4 szklanki 2% mleka, wanilii i mleka skondensowanego w dużej misce. Przykryć i schłodzić całkowicie. Wymieszać zmiażdżone cukierki.
Wlać mieszaninę do zamrażarki w zamrażarce do lodów; zamrozić zgodnie z instrukcjami producenta. Łyżka lodów do pojemnika bezpiecznego dla zamrażarki; przykryć i zamrozić 1 godzinę lub do twardości.