Lody Miodowo-Orzechowe
Potrzebujesz bezglutenowego deseru ? Lody miodowo-orzechowe mogą być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 10 porcjom. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka , 23 g tłuszczu i łącznie 309 kalorii . Za 88 centów za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup miód, jajka, ekstrakt waniliowy i kilka innych rzeczy, aby przygotować je już dziś. Ten przepis zachwycił 5 osób. Dzięki temu przepisowi lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowe. Od przygotowania do talerza, według tego przepisu zajmie to około 8 godzin . Jest dostarczany przez Allrecipes. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 29% , to danie jest raczej złe. Jak zrobić lody bez maszyny do lodów , pieczone płatki owsiane z miodem i malinami oraz ciasta z kremem z płatków owsianych klonowo-orzechowych są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C).
Rozłóż orzechy na blasze do pieczenia i opiekaj w nagrzanym piekarniku, uważnie obserwując, aż uzyskają złoty kolor, około 10 minut. Za pomocą ściereczki ścieramy skórkę z prażonych orzechów, a następnie grubo siekamy.
Blachę do pieczenia wyłóż folią.
Rozłóż posiekane orzechy równomiernie na folii. Rozpuść czekoladę w podwójnym bojlerze nad gotującą się wodą.
Czekoladę równomiernie wylać na orzechy.
Włóż do zamrażarki, aż stwardnieje. Następnie pokrój na kawałki wielkości kęsa.
Wyłóż naczynie o wymiarach 8 x 8 cali folią.
W małej misce ubij żółtka na jasnożółty kolor. Ubić w miodzie. W osobnej misce ubij białka na sztywną pianę. W trzeciej misce ubić śmietanę z wanilią na sztywną masę. Zmieszać śmietanę z białkami, następnie żółtka z masą śmietanową. Dodać orzechy oblane czekoladą i wlać do przygotowanej formy.
Zamrozić na 8 godzin lub na noc, aż masa będzie twarda. Przed podaniem przełożyć na talerz, zdjąć folię i pokroić.