Lody Miodowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc wypróbuj lody miodowe. Ten przepis służy 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 169 kalorii, 6G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Na 55 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz żółtka jaj, mleko, miód i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Ciastka miodowe z miodowo-orzechowym Gelato, Ricotta-lody miodowe z pomarańczą, oraz Tosty sezamowo-miodowe Gelato dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 3 składniki w średnim, ciężkim rondlu.
Podgrzać mieszaninę na średnim ogniu, aż miód się rozpuści, często mieszając (nie gotować).
Sól i żółtka połączyć w dużej misce, mieszając trzepaczką. Stopniowo dodawaj mieszaninę miodu do mieszaniny jaj, stale mieszając trzepaczką.
Umieścić mieszaninę miodu na patelni; gotować na średnim ogniu, aż mieszanina osiągnie 180 (około 3 minut), stale mieszając (nie gotować).
Wyjąć z ognia; wymieszać 2% mleka. Całkowicie fajne.
Wlać mieszaninę do zamrażarki w zamrażarce do lodów; zamrozić zgodnie z instrukcjami producenta. Łyżka lodów do pojemnika bezpiecznego dla zamrażarki. Przykryć i zamrozić 2 godziny lub do twardości.
Dekoruj gałązkami mięty, w razie potrzeby.