Lody malinowe ripple
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe przepisy do skrzynki receptury, malina ripple lody może być przepis należy spróbować. Ten przepis służy 12. Ten deser ma 273 kalorie, 3G białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Na 67 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. 327 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Ten przepis z BBC Good Food wymaga malin, cukru, jajek i podwójnej śmietany. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 17%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Lody malinowe ripple, Lody malinowo-czekoladowe (bez ubijania), oraz Cream & raspberry ripple Arctic roll.
Instrukcje
Na małej patelni umieść maliny i 2 łyżki cukru. Gotować na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Gotować na wolnym ogniu przez 5 minut, aż zgęstnieje, następnie wcisnąć przez sito do miski i wyrzucić nasiona pozostawione na sicie.
W misce umieścić jajka, żółtka i pozostały cukier.
Ubijaj elektryczną trzepaczką, aby połączyć, a następnie umieść na patelni delikatnie gotującej się wody, upewnij się, że miska nie dotyka wody. Ubić elektryczną trzepaczką przez 3-4 minuty, aż będzie gęsta i blada.
Zdjąć z ognia i kontynuować bicie aż ostygnie.
W innej misce ubijamy śmietanę, aż uformuje się miękka pika, a następnie delikatnie składamy w chłodną mieszankę jajeczną, aż się połączymy.
Wlać mieszankę do płytkiego pojemnika lub naczynia, które można zamrozić.
Delikatnie przetrzeć malinowy coulis, przykryć folią spożywczą i zamrozić na co najmniej 6 godzin.
Podawaj miarki w miseczkach z pokrojonym mango i dodatkowymi malinami lub miarkę w rożki i posypkę dla dzieci.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem do lodów. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "