Lody Lawendowo-Jagodowe
Lody lawendowo-jagodowe to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie przepis z 10 porcjami. Na 46 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 163 kalorie, 2G białka, oraz 8G tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Udaj się do sklepu i odbierz jagody, cukier, pół na pół i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką ocena 15%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Wegańskie Lody Lawendowe, Jagodowy Dżem Lawendowy Lody, oraz Ciasto Z Kremem Jagodowym Lawendowym.
Instrukcje
W 1-do 1 1/2-Quart patelni na średnim ogniu, wymieszać jagody, cukier i 1/2 szklanki wody, aż jagody zaczną pękać, 4 do 5 minut.
Wlać mieszaninę przez drobny sitko ustawione na misce.
Jagody wlać do blendera. Powrót syrop jagodowy na patelnię.
Dodaj lawendę do syropu i mieszaj na średnim ogniu, aż syrop będzie nasycony smakiem, około 5 minut. Przecedzić do blendera, naciskając, aby wyodrębnić płyn. Wyrzucić lawendę.
Dodać cynamon i wanilię do blendera; wirować, aż mieszanina będzie gładka.
Wlać do miski, zagnieżdżać w lodowatej wodzie i często mieszać, aż wystygnie, około 15 minut. Wymieszać w pół na pół.
Schłodzoną mieszaninę wlać do maszyny do lodów (1 1/2-qt. lub większej pojemności). Zamrażać zgodnie ze wskazówkami producenta, aż będzie wystarczająco twarde, aby zgarnąć.
Podawać, lub przenieść do pojemnika i zamrozić, hermetyczne, do 1 tygodnia.